UVC finish -desinfiointikaappi

Suomessa kehitetty, testattu ja valmistettu kasvomaskien desinfiointikaappi. UVC finish desinfioi tehokkaasti kirurgisen maskin ja FFP2-maskin.

Mistä on kyse?

Suomessa kehitetty, testattu ja valmistettu kasvomaskien UVC finish -desinfiointikaappi on tarkoitettu oman kasvomaskin, kuten kirurgisen suu-nenäsuojuksen tai FFP2-suojausluokan hengityksensuojaimen desinfiointiin.

Miten laitetta käytetään?

Kaapin käyttö on helppoa ja nopeaa.

Kansi nostetaan ja asetetaan kirurginen / FFP2 -maski pidikkeisiin, jonka jälkeen suljetaan kansi ja käynnistetään laite. Toimintavalo sammuu automaattisesti kuuden minuutin kuluttua, jonka jälkeen avataan kansi, käännetään maski ja käynnistetään toinen käsittelykerta. Yhteensä 12 minuutin säteilytyksen jälkeen maski on valmis uudelleenkäytettäväksi. 

Maskin käsittelyn voi toistaa 10 kertaa, mikäli maskissa ei ole näkyvää likaa. Desinfiointi ei poista likaa, kuten rasva, ja lika heikentää desinfiointitehoa. Tarkemmin aiheesta.

UVC-valon 254 nm vaikutus orgaanisiin yhdisteisiin saattaa aiheuttaa hajuja. Käsittelyn jälkeen voi mahdolliset hajut poistaa sumuttamalla maskiin Softcare-hajunpoistajaa. Softcare on turvallinen vesipohjainen hajun neutralointiaine.

Lue tarkemmat käyttöohjeet täältä.

Tieteellinen perusta ja tekniset tiedot

UVC-valo 254 nm tehoaa todistetusti korona COVID-19 virukseen sekä bakteereihin, sieniin ja homeisiin. UVC-säteily on ihmisille, eläimille ja kasveille vaarallista. Se polttaa ihon ja vaurioittaa silmiä. UVC-säteily imeytyy kokonaan otsonikerrokseen eli emme normaalisti altistu sille lainkaan. Koronaviruksen tuhoamiseen tarvitaan 1048 mJ/cm2 UVC-annos. 

Tehokas desinfiointi vaatii suoraa säteilytystä. Heijastunut UVC-säteily menettää tehoaan 60-90%. Myös likakerros tai varjostus heikentää UVC-säteilyn pääsyä desinfioitavaan kohteeseen. 

UVC finish -kaapin kerroksittainen rakenne ja kaksi mikrokytkintä estää säteilyn pääsyn käyttäjään. UVC-säteilyn lähteenä on kaksi Osram:n 9W polttimoa, jotka ovat otsonivapaita. Maski asetetaan kahden polttimon väliin, jotta sekä sisä- että ulkopinta steriloituu ja saavutetaan luotettava ja tasalaatuinen sterilointi. Tehokas desinfiointi vaatii suoraa säteilytystä. 12 minuutin säteilytys UVC finish -kaapissa antaa maskin kaikille pinnoille vähintään 1200 mJ/cm2 UVC-annoksen.

Yhteensä 110 maskia toimitettiin EN 14683:2019 tutkimuksiin kaapin kehittelyn eri vaiheissa. Yhteenvetoon desinfiointikaapin testituloksista.

Tekniset tiedot

Valmistaja: Innojok Oy

Kaappi: teräs

12 min UVC-annos: ≥1200 mJ/cm2

Ulkomitat: 8,8 x 38 x 38 cm

Värit: valkoinen

Paino: 4,7 kg

Kuinka tuotetta on testattu?

Teetimme Measur Oy:llä yhteensä yksitoista EN 14683:2019 standardin mukaista mikrobiologisen puhtauden arviointia. Kutakin testiä varten Finishfire valmisteli 10 maskia, yhteensä testeihin toimitettiin 110 maskia.

Ensin maskia käytettiin 30 minuutin ajan aktiivisesti hengittäen, sosiaalisessa kanssakäymisessä tai kävellessä. Saastutuksen jälkeen maskit UVC-käsiteltiin. Testejä suoritettiin toimisto sekä varasto-olosuhteissa. 

Yhteenvetoon desinfiointikaapin kehittelystä.

Osta UVC finish-desinfiointikaappi