KEITTIÖN VALAISTUS

Mietitkö, mistä aloittaisit tai millainen valaisin olisi sopivin? Keittiö on yksi kodin tärkeimmistä huoneista, ja todennäköisesti juuri siksi haluat panostaa yleisvalaistuksen lisäksi sen viihtyisyyteen ja sisustukseen.

Kumpula M riippuvalaisin Valkoinen Riippuvalaisin Innolux

TÄLLÄ SIVULLA

Keittiön kodinomainen ja puhtautta huokuva, kutsuva tunnelma luodaan pitkälti juuri oikeanlaisella valaistuksella. Lue vinkit keittiön valaistukseen ja katso inspiroivat valaisinesimerkit!

  1. Rakenna sopiva keittiön valaistus – huomioi ainakin nämä asiat
  2. Monipuolinen keittiön valaistus luo tunnelmaa päivän eri
    hetkiin
  3. Suositut valaisinideat keittiöön ja ruokasaliin
  4. Miten erillinen ruokasali kannattaa valaista?
  5. Bonus: Lataa Kodin valaistus -opas ja lunasta alekoodi
    verkkokauppaan
Triple riippuvalaisin 600 Riippuvalaisin Innolux

1. RAKENNA SOPIVA KEITTIÖN VALAISTUS – HUOMIOI AINAKIN NÄMÄ ASIAT

Keittiön valaistus toimii silloin, kun se ei jätä huoneeseen pimeitä nurkkia. Siksi yleensä yksi valaisin ei riitä, ellei keittiö ole kovin pieni tai tilassa ole paljon valoa tarjoavia ikkunoita. Toki useimmista keittiöistä löytyy nykypäivänä myös kiinteitä kohdevaloja, jotka ovat erinomainen lisä erillisille valaisimille. Koska käsittelet keittiössä elintarvikkeita ja käytät teräviä esineitä, on hyvä valaistus myös oleellinen osa turvallisuutta. Etenkin työskentelytasot kannattaa valaista hyvin.

Riittävä keittiön valaistus mahdollistaa myös helpomman puhtaanapidon. Oletko tullut ajatelleeksi, että lattea tai kellertävä yleisvalaistus luo helposti myös tunkkaisen fiiliksen? Sen sijaan puhtaan kirkas valaistus luo mielikuvaa siisteydestä ja hygieenisyydestä. Aivansteriiliin ja tasaisen laitosmaiseen valaistukseen ei kannata kuitenkaan tähdätä. Valaisimen ulkonäön lisäksi sen laatuun ja valaistustehoon kannattaa siis kiinnittää huomiota, kun haluat että keittiön valaistus luo myös parhaan viihtyvyyden ruoasta nauttimiseen ja mukavaan arjen yhdessäoloon.

2. MONIPUOLINEN KEITTIÖN VALAISTUS LUO TUNNELMAA PÄIVÄN ERI HETKIIN

Kodin hermokeskus on usein keittiö, jossa hoidetaan arkiaskareet, vaihdetaan kuulumiset, jaetaan huolet ja valmistetaan rakkaudella päivittäistä polttoainetta sekä erityiset herkut viikonlopun hemmotteluun. Siksi myös keittiön valaistuksen tulee palvella
kaikissa tilanteissa, niin satunnaisessa etätyöpistekäytössä kuin pienten taiteilijoiden ateljeena, sekä pitkien illallisten tunnelmallisena ympäristönä.

Keittiön valaistus lähtee luonnollisesti katosta. Sinne kannattaa valita riittävän tehokas ja hyvin ympärilleen valoa jakava valaisin. Monipuoliseen käyttöön vuorokauden- tai vuodenajasta riippumatta voit valita mallin, jonka valotehoa voit säätää
asteittain tai porrastetusti. Innoluxilla olemme kuitenkin suunnitelleet kaikki valaisimemme niin, että ne valaisevat tehokkaasti mutta silmiä häikäisemättä.

Keittiö on myös yksi suosituimmista paikoista kattoon ripustettavalle kirkasvalolaitteelle. Näin voit nauttia sen piristävistä hyödyistä heti herättyäsi, mikä käy helposti etenkin, jos ruokapöytä löytyy keittiöstä. Voit lukea kirkasvalon hyödyistä ja maailman ensimmäisestä kattoon ripustettavasta monikäyttöisestä Candeo-kirkasvalosta täältä.4. MITEN ERILLINEN RUOKAILUTILA KANNATTAA VALAISTA?

Mikäli käytössäsi on erillinen ruokailutila, voit vaikuttaa paljon huoneen tunnelmaan erilaisilla valaistusvaihtoehdoilla. Kaikkein tärkein on tietenkin kattoon asetettava valaisin.

Ruokapöydän päällä kattovalaisin voi hyvin olla joko pelkistetyn tyylikäs plafondi, näyttävä riippuvalaisin tai persoonallisella tavalla valoa jakava vaihtoehto. Mieti ensin, haluatko tehdä valaisimesta huoneen kruunun, vai huomaamattomamman osan kokonaissisustusta.

Tärkeintä on, että valaisin tarjoaa tarvittaessa riittävän tehokkaan valaistuksen, jotta ruokailu, seurustelu ja muu puuhastelu esimerkiksi pöydän äärellä on mielekästä. Moni suosii kattovalaisimissa myös vaihtoehtoja, joissa kirkkautta on mahdollista säätää vuorokaudenaikaan ja tilaisuuteen sopivalla tavalla.

Lisätunnelmaa huoneeseen tuovat pöydälle, seinälle, hyllylle tai lattialle asetettavat valaisimet. Ne voivat joko täydentää kattovalaisinta, tai toimia itsenäisesti esimerkiksi iltaan sopivan tunnelmanluojina. Etenkin pimeinä vuodenaikoina vaikka ikkunalaudalle asetettava sisustusvalaisin voi korvata hyvin kukat tai muut koriste-esineet sekä tarjota samalla katseita keräävää valaistusta ympärilleen.

Vinkki: Yhdistä valo ja kukilla tai koriste-esineillä sisustaminen -> Katso ainutlaatuinen Sula-lasivalaisin.

Polygon riippuvalaisin Ruskea Riippuvalaisin Innolux

5. BONUS: LATAA KODIN VALAISTUS -OPAS JA LUNASTA ALEKOODI VERKKOKAUPPAAN

Innolux on suomalainen valaistuksen ammattilainen. Valmistamme designvalaisimia yhteistyössä pohjoismaalaisten huippusuunnittelijoiden ja muotoilijoiden kanssa, ja valaisimemme ovat keränneet useita arvostettuja palkintoja sekä vakiinnuttaneet paikkansa muotoiluklassikoiden joukossa.

Tavoitteemme on auttaa sinua lisäämään hyvää tekevää valoa omaan arkeesi sekä tekemään ilahduttavia sisustusvalintoja kotiisi, onpa tähtäimessäsi sitten ihanteellisimmat valaisimet keittiöön tai muihin kodin huoneisiin.

Jos haluat tarkemmat huonekohtaiset vinkit ja tuotesuositukset yhdessä napakassa paketissa, niin lataa kattava valaistusoppaamme. Saat oppaan mukana alekoodin designvalaisinten verkkokauppaamme, minkä jälkeen voit valita mieluisat valaisimet keittiöön tai
muihin tiloihin harvinaisen hyvällä hinta-laatusuhteella.