ETEISEN VALAISTUS

Ihanne riippuvalaisin Harmaa Riippuvalaisin Innolux

TERVETULOA KOTIIN – ERINOMAISET ETEISEN VALAISIMET

Kun etsinnässä ovat valaisimet eteiseen, on hyvä kerrata perusasiat ja listata omien tarpeiden välttämättömyydet. Eteistilan käyttötavat vaihtelevat kodin asukkaiden tarpeita myötäillen, ja siksi sen tuleekin kyetä joustamaan muuttuvissa tilanteissa ja vuosien vieriessä. Voit pohtia, kaipaatko kotiisi simppeliä käytännöllisyyttä, ripauksen eleganssia vai kenties molempia, juuri sopivassa suhteessa.

Eteisen valaisimet ovat yksi osa suurempaa kokonaisuutta, niiden yhteensopivuus muun sisustuksen kanssa on yksi huomioonotettava näkökulma. Mikäli eteinen aukeaa selvästi esimerkiksi olohuoneeseen, on hyvä miettiä myös valittujen valonlähteiden värilämpötilojen yhteensovittamista, jolloin viihtyisä tunnelma on helpompi rakentaa. Toisaalta on hyvä pohtia asiaa myös eronteon kautta, jolloin huoneiden yksilölliset kokonaisuudet ja toiminnallisuudet korostuvat: eteisessä valaistuksen tehokkuus on kuitenkin yleensä aina ensisijaista.

VALO VIE PERILLE 

Tilana eteinen voi usein olla ikkunaton, jolloin se jää vaille suoraa luonnonvaloa. Valitessasi valaisimet eteiseen päivittäin toistuvaan käyttötarpeeseen on hyvä muistaa riittävä valaistusvoimakkuus: 150–200 luksia takaavat sen, että arki luistaa vuoden- tai vuorokaudenajasta riippumatta. Niin aamuhämärän kuin illan pimeyden taklaavat Innoluxin häikäisemättömät designvalaisimet. 

Eteisen valaisimet ovat oodi käytännöllisyydelle, jonka loisteessa voit tuntea tyytyväisyyttä panostuksestasi jokaisen kiireisen aamun sujuvuuden helpottuessa. Mieti myös huoneen eri kulmien ja esimerkiksi oviaukkojen sijaintia suhteessa valaisimiin. Voit pohtia, riittääkö yksittäinen valopiste kattamaan kaikki tarpeet vai tarvitaanko kohdevalaistusta, jotta avaimet löytyvät ja kumisaappaat päätyvät oikeisiin jalkoihin – myös perheen pienimmillä. Yki 600 Saarni Plafondi Innolux

MILLAINEN TILA, SELLAINEN TARVE 

Plafondit ovat tilaa säästävän luonteensa sekä laajan valokehänsä ansiosta suosituimpia valaisinvalintoja eteiseen. Vaivatta kattoon kiinnitettävä valaisin tuottaa erinomaista yleisvaloa, vastaten mainiosti vaativiinkin perustarpeisiin. Plafondista saat luotettavan päivittäisen kumppanin, joka niin haluttaessa voi huomaamattomuudessaan sulautua täysin ympäristöönsä.

Tutustu esimerkiksi Innolux Jasmina-valikoimaan, tai Lisa Johansson-Papen kädenjälkeen Amanda- sekä Anni-plafondeissa. Veikeämpää ilmettä on mahdollista tuoda eteisen valaistukseen myös suoraan kattoon kiinnittämällä. Mallistostamme löydät pehmeäpiirtoiset Laguna- ja Triple-plafondit sekä terävämpään geometriseen lookiin luottavat Zio- ja Zeneos-valaisinveljekset. Kestosuosikki Yki on kolmella koko- ja neljällä värivaihtoehdollaan muuntautumisen mestari, jolle löytyy varmasti paikka myös elämäntilanteen haastaessa jo tehtyjä valintoja. 

Erityisesti eteisen valaisimet tulee sijoitella käytössä olevan tilan ehdoilla. Monesti pitkänomaiset tai muutoin ahtaat tilat vaativat ottamaan huomioon tarvittavat funktiot, jotta toiminnallisuus ei vaarannu. Eteinen on usein myös kauttakulkutila muihin huoneisiin, jolloin oviaukot ja ovien aukeamissuunta pitää miettiä tarkoin, erityisesti käytettäessä riippuvalaisimia, joiden kohdalla ripustuskorkeus on oleellinen.  

Cafe 370 riippuvalaisin Valkoinen Riippuvalaisin Innolux

AINA OIKEA VALINTA 

Kun hankit laadukkaat valaisimet eteiseen, takaat sesongista toiseen runsaasti ilahduttavaa loistetta. Useamman valopisteen hankkimalla saat enemmän valoa ja samalla sisustuksellisia vaihtoehtoja. Viemällä valaisimet kohdistetusti lähelle avainnaulakkoa, kenkätelinettä tai peiliä, helpotat lähdön hetkiä ja saapumisen sujuvuutta. Voi muuntaa tunnelmaa tilanteen vaatimalla tavalla: sytyttämällä vain valitut silmänilot siirrytään jokapäiväisestä käytännöllisyydestä juhlavaan vastaanottoon. 

KÄYTÄNNÖLLINEN MONITOIMITILA

Oletko ajatellut, että eteisen valaisimet ovat myös mahdollisuus luoda ihania tunnelmia ja korostaa haluttuja kohtia? Eteisen luonne käytännöllisenä monitoimitilana ei ehkä luonnostaan ole esteetikon unelma, mutta pienillä panostuksilla voi nostaa mieluisia yksityiskohtia. Kun tilan koko sen sallii, hyödynnä epäsuoraa valoa asentamalla ryhdikkäät Leena-seinävalaisimet tai ehkä valintasi kohdistuu ajattoman tyylikkääseen Carin-malliin. Arvokkaan hallimainen tunnelma ilahduttaa päivittäin sekä sinua että vieraitasi! Eteisen valaisimet ovat käyntikortti kotiisi, jotka ovat vastassa ensimmäisenä ja hyvästelemässä viimeisenä.