Tubo LED kirkasvalo Saarni Kirkasvalolaite Innolux

JARKKO OJA

Puuseppä, muotoilun opiskelija, s. 1988

Jarkko Oja aloitti muotoilun opiskelun Turun ammattikorkeakoulussa vuonna 2010, sama vuonna, jona hän valmistui myös puusepäksi.

Muotoilussaan Oja arvostaa käytännöllisyyttä ja kestävyyttä. Tuotteiden pitää olla sekä toimivia että pitkäikäisiä. Niistä pitää löytyä myös uutuusarvoa omistajalleen ja olla niin vaikuttavia, ettei tuotteesta halua luopua pitkänkään ajan jälkeen.

Jarkon muotoilemat tuotteet edustavat puhdaslinjaista skandinaavisuutta. Hän saa inspiraationsa luonnosta ja merestä. Myös perinteet kiehtovat häntä ja antavat sysäyksen suunnitteluun. Suunnittelijaa kiinnostavat erityisesti perinteiden yhdistäminen nykypäivään ja moderniin muotoiluun. Jarkko Oja yhdistää taitavasti puusepän taitojaan muotoilussa.

”Puussa minua kiehtoo sen kokonaisvaltainen aistikkuus.”


Tubo LED kirkasvalo Valkoinen Kirkasvalolaite Innolux

TUBO

Jarkko Ojan suunnittelema Innolux Tubo on moneen tilaan sopiva kirkasvalo. Helppo sijoiteltavuus ja toiminnallisuus olivatkin idean ja suunnittelun lähtökohtana. Mitoituksensa ansiosta Tubo vie vain vähän tilaa pöytätasolta ja sitä voi helposti siirrellä paikasta toiseen.

Tubo on puhdaslinjainen ja ajaton valaisin, sen muotoiluun sekä materiaalivalintoihin ovat vaikuttaneet myös kontrastit. Lämmin puu ja kylmä, puhdas valkoinen valo sopivat saumattomasti yhteen luoden harmonisen ja kiinnostavan kokonaisuuden. Tubo on myös himmennettävissä kirkasvalosta tunnelmavalaisimeksi.