Innolux RED

Mikä punavalo?

Punavalo on yksi auringonvalon aallonpituuksista (660 nm) ja lähi-infrapuna on silmille näkymätöntä valoa (850 nm). Punavalolaite säteilee punaista valoa ja lähi-infrapunavaloa lähietäisyydeltä ja tunkeutuu kehoon solutasolle saaden aikaan lukuisia positiivisia terveysvaikutuksia.

Vaikutukset perustuvat siihen, että useimmat valon aallonpituudet, kuten ultravioletti ja sininen eivät pääse ihon pintakerroksia pidemmälle, vaan imeytyvät kokonaan niihin. Punainen valo ja lähi-infrapuna sen sijaan läpäisevät ihon kerroksia myös pintaa syvemmälle ja pääsevät näin solujen mitokondrioihin, jotka vastaavat soluhengityksestä. Solujen energiantuotanto (ATP) aktivoituu, kun solut saavat enemmän ravintoa ja kehon toiminta tehostuu. Punavaloterapia on täysin haitaton terapiamuoto, eikä säteile vaarallisia UV-säteitä tai ylimääräistä lämpöä.

Hyödyt ja vaikutukset

Punavalo- sekä lähi-infrapunahoidosta on tehty tuhansia tutkimuksia ja vaikutusta on testattu sekä eläimillä että ihmisillä. Tieteellisistä artikkeleista löytyy valtavasti esimerkkejä siitä, miten punainen valo tai lähi-infrapuna on suojannut solujen toimintaa ja tehostanut niiden energia-aineenvaihduntaa ilman haittavaikutuksia.

- Ihon kunnon koheneminen

- Arpien nopeampi paraneminen

- Kollageenituotannon lisääntyminen

- Hiustenkasvu

- Kiputilojen hoito (nivelkivut, selkäkivut, tulehduskivut yms.)

- Lihasten suorituskyvyn edistäminen liikuntasuorituksen yhteydessä

- Lihasten nopeampi palautuminen liikunnan jälkeen

Lue artikkelimme puna- ja lähi-infrapunavalon hyödyistä urheilijoille tästä.

Punavalolaitteen käyttö

- Käyttöaika: 2-15 min

- Etäisyys: n. 15-30 cm

- Käyttö n. 5-7 kertaa viikossa

- Käytetään paljaalle iholle

Laite kohdistetaan haluttuun vaikutuskohtaan. Sitä voidaan käyttää silmäsuojien kanssa tai ilman. Punavalon yliannostuksella ei ole todettuja haittavaikutuksia, mikäli suositeltu tuotteen käyttöaika ylittyy, valohoidosta saatu hyöty kuitenkin nollaantuu. Laite ei tuota vaarallisia UV-säteitä tai ylimääräistä lämpöä.

Katso käyttöohje täältä

Osta punavalolaitteita