Modern Art pöytävalaisin Pöytävalaisin Innolux

INNOLUX

JUKAN TARINA

Elämän suunta voi muuttua kokonaan, kun menettää jotain, mitä on aikaisemmin pitänyt itsestäänselvyytenä. Näin kävi myös miehelle, jonka perustama yritys on nyt Suomen suurin valaisinvalmistaja.

Vähän yli kaksikymppisenä teekkarina Jukka Jokiniemi sai tietää sairastavansa parantumatonta, lopulta sokeuteen johtavaa silmäsairautta. Hän joutui luopumaan alkuperäisistä urasuunnitelmistaan, mutta nuori kunnianhimoinen insinööri ei lannistunut: hän päätti omistautua hyvän valon asialle. Innojokin perustaja Jukka Jokiniemi kokosi ympärilleen motivoituneen monialaisen ammattilaistiimin toteuttamaan unelmaansa tuoda hyvä valo kaikkien ulottuville.

Jukka Jokiniemelle hyvä valo oli keino torjua sokeutumisen myötä vääjäämättä lähestyvää pimeyttä. Hän valmistui tekniikan tohtoriksi Teknillisen korkeakoulun arkkitehtuurin osastolta ja kehitti menestyvää yritystään yhteistyössä lahjakkaiden suomalaisten huippusuunnittelijoiden kanssa. Yrityksestä tuli Suomen johtava valaisinratkaisujen toimittaja.


TUTKIMUSTA & PIONEERITYÖTÄ

Innolux on uranuurtaja tieteellisesti tutkitun kirkasvalohoidon ja hyvän muotoilun yhdistämisessä. Olemme valmistaneet kirkasvalolaitteita Suomessa 1990-luvun alusta lähtien. Kirkasvalojemme tuotekehityksen taustalla on vuosien vankka kokemus, alan tutkimukset ja suomalainen tietotaito.


Senator pöytävalaisin Valkoinen Pöytävalaisin Innolux valkoinen fi

RAKASTETUT KLASSIKOT

Innojokin Innolux valaisinmallistoissa on klassikoita suomalaisen muotoilun 1950–60-luvun kultakaudelta sekä parhaiden suomalaisten nykysuunnittelijoiden valaisimia. Innoluxin design-valaisimet ovat sekä kriitikoiden että suuren yleisön suosiossa. LippulaivamallimmeLokki on Suomen suosituin designvalaisin. Valaisimien monista kansainvälisistä tunnustuksista mainittakoon Red Dot Design -palkinto, Fennia Prize -kunniamaininta, Wallpaper-palkinto ja European Consumers’ Choice -palkinnot. Yksi klassikoistamme, Yki Nummen suunnittelemaModern Art, on New Yorkin nykytaiteen museon (Museum of Modern Art) kokoelmassa.