KODIN VALAISTUS

Tervetuloa kodin valaistuksen kattavimpaan
inspiraatiopankkiin! Ajatonta skandinaavista tyyliä, laatua ja toiminnallisuutta.

VALAISE KOTISI OIKEILLA TUOTTEILLA

Onko tavoitteesi valita sopivat valaisimet ilman tuntikausien pähkäilyä tai markkinoiden loputtomia vaihtoehtoja selaten? Voit tehdä valaisimen valinnasta itsellesi helposti miellyttävän matkan – me autamme sinua tässä. Samalla opit lähes huomaamatta uusia oivalluksia valolla sisustamisesta.

Cafe 370 riippuvalaisin Valkoinen Riippuvalaisin Innolux

VALAISIMET OSANA SISUSTUSTA

Jos huomaat usein ihastelevasi sisustuskuvia lehdistä tai
netistä, tai olet kokenut tuttavasi kodin uskomattoman tunnelmalliseksi, niin todennäköisesti valaistus on ollut niissä merkittävässä roolissa. On mielikuva sitten puhtaan raikas ja ilmava, tai lämpimän tunnelmallinen, syntyy fiilis usein valolla, varjoilla ja niiden eri sävyillä.

Valo on aivan uskomattoman monipuolinen sisustuksen osa, jonka avulla ammattilaiset taikovat mitä erilaisempia tunnelmia, elämyksiä ja palkittuja ympäristöjä käyttäjien iloksi. Parasta on, että voit napata samat keinot käyttöösi helposti, vaikka omassa kodissasi.

Carin lattiavalaisin Kromi lattiavalaisin Innolux

MITEN ALOITTAA VALOLLA SISUSTAMINEN?

Sopiva valaisin ei vain näytä hyvältä, vaan se saa koko tilan näyttämään paremmalta. Parhaimmillaan pelkällä valaisimen vaihdolla vanha huone tuntuu kuin uudelta.

Pääset alkuun kahdella helpolla vaiheella.

1.) Kirkasta mielessä oleva tavoite: millaisen tunnelman
haluat luoda tilaan? Millaisia mielikuvia haluat herättää?

2.) Valitse mielikuvasi toteuttamiseksi sopiva valaisin
ammattilaisten vinkkejä ja valmiita valaistusesimerkkejä hyödyntäen.

Erilaisilla valaisinvalinnoilla voit lisätä viihtyvyyttä, muunnella tunnelmaa tai piristää itseäsi. Oletko ajatellut, että juuri valaisin voi olla ihanteellinen keskustelun avaaja, kun uusi ihminen astuu sisään ja ei voi olla kiinnittämättä siihen huomiota? Toisaalta valaisin voi olla kokonaisuuteen sulautuva huomaamaton osa, joka saa ympäristönsä parhaalla tavalla esiin, tai korostaa lempielementtejäsi.

Senator lattiavalaisin lattiavalaisin Innolux valkoinen

MITEN VALITA SOPIVAT VALAISIMET?

Jos valaistus on huoneeseen sopimaton tai riittämätön, tila tuntuu helposti tunkkaiselta, ahtaalta ja ikävältä. Siksi valaisinten valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Seuraavat vinkit auttavat sinut alkuun.

Hyvä valaisin:

  • näyttää hyvältä omaan silmääsi
  • palvelee arjessa huomaamatta, mutta ilahduttaa päivittäin
  • on pitkäikäinen ja kestävä
  • mahdollistaa vireystilan ja silmien terveyden kannalta
    riittävän valaistuksen, mikä vaikuttaa myös mielialaan, viihtyvyyteen ja tyylikkääseen kokonaisuuteen
  • luo koko tilaan paremman tunnelman
  • mahdollistaa parhaimmillaan valaistuksen muunneltavuuden

KODIN VALAISTUKSEN OPAS

Jos luit jo tänne asti, olet yksi niistä, joille valaisin ei ole vain lamppu, jolla saat tilaan välttämättömän määrän valoa. Valaistuksella on muutama muukin tärkeä tarkoitus. Ladattavassa oppaassamme kerromme niistä lisää. Jos valaistuksen 3 tarkoitusta kiinnostavat sinua enemmän, niin lataa oppaamme tästä.

Sirri riippuvalaisin messinki Riippuvalaisin Innolux

VALAISIMET KEITTIÖÖN JA RUOKAILUTILAAN

Keittiössä on oltava tehokas valaistus, eikä sinne kannata jättää pimeitä nurkkia.

Hyvä valaistus tekee terävien esineiden käsittelystä turvallisempaa ja keittiön pintojen puhtaanapidosta helpompaa. Etenkin työskentelytasot kannattaa valaista hyvin.

”Hyvin valaistu keittiö vahvistaa mielikuvaa puhtaudesta, mikä on luonnollisesti positiivinen mielleyhtymä nimenomaan ruokaan ja ruuanlaittoon liittyen.”


Joel Klemetti, mallistopäällikkö, Innolux

Lisa lattiavalaisin lattiavalaisin Innolux

VALAISIMET OLOHUONEESEEN

Etenkin olohuoneessa valaisimet koetaan tärkeäksi osaksi
sisustusta. Olohuone on ajanvietto- ja rentoutumispaikka, jonne ohjataan usein myös vieraita. 

Yleinen virhe on asettaa olohuoneen kattoon tavallinen
kirkas riippuvalaisin, joka ei jaa valoa ympärilleen miellyttävästi, vaan pikemminkin häikäisee. Lopputuloksena on lattea yleisvalaistus. Parasta lopputulosta ei usein saavuteta myöskään pelkillä upotetuilla led-valoilla. Katso tuotesuositukset olohuoneeseen valaistusoppaasta.

VALAISIMET MAKUUHUONEESEEN

Makuuhuoneen valaistuksella voit vaikuttaa merkittävästi
päiväsi kulkuun sekä kehosi luonnollisen vuorokausirytmin säätelemiseen.

Makuuhuoneen kattoon kannattaa valita valaisin, jolla saat huoneeseen tarvittaessa hyvän yleisvalaistuksen. Suosi valaisinta, joka jakaa valoa ympärilleen tehokkaasti, mutta häikäisemättä tai epäsuorasti. Tällöin se ei häiritse, vaikka lepäisit sängyssä valaisimen ollessa päällä.

Pasila pöytävalaisin Musta Pöytävalaisin Innolux

VALAISIMET TYÖTILAAN

Työtilan kattoon kannattaa valita tehokas valaisin. Parhaimmillaan se on samalla ilahduttava sisustuselementti. Etenkin jos vietät työtilassa paljon aikaa, omaa silmää miellyttävä tai persoonaasi kuvastava valaisin luo mukavasti viihtyisän tilan tuntua. 

Työskentelyyn kannattaa tuoda lisävirtaa työpöydälle tai sen läheisyyteen asetettavilla lisävaloilla. Mikäli valitsemassasi valaisimessa on laajat säätöominaisuudet, voit hyödyntää sen kirkkaimpia asetuksia aamupäivällä, jolloin saat itsestäsi täydet tehot irti heti ensitunteina. Iltapäivästä taas voit himmentää valoa sitä mukaan, kun haluat laskea kierroksiasi työpäivän loppua kohden.

Lisa 270 messinki riippuvalaisin Riippuvalaisin Innolux

VALAISIMET ETEISEEN

Kun etsinnässä ovat valaisimet eteiseen, on hyvä kerrata perusasiat ja listata omien tarpeiden välttämättömyydet. Eteistilan käyttötavat vaihtelevat kodin asukkaiden tarpeita myötäillen, ja siksi sen tuleekin kyetä joustamaan muuttuvissa tilanteissa ja vuosien vieriessä. Voit pohtia, kaipaatko kotiisi simppeliä käytännöllisyyttä, ripauksen eleganssia vai kenties molempia, juuri sopivassa suhteessa. 

Eteisen valaisimet ovat yksi osa suurempaa kokonaisuutta, niiden yhteensopivuus muun sisustuksen kanssa on yksi huomioonotettava näkökulma. Mikäli eteinen aukeaa selvästi esimerkiksi olohuoneeseen, on hyvä miettiä myös valittujen valonlähteiden värilämpötilojen yhteensovittamista, jolloin viihtyisä tunnelma on helpompi rakentaa. Toisaalta on hyvä pohtia asiaa myös eronteon kautta, jolloin huoneiden yksilölliset kokonaisuudet ja toiminnallisuudet korostuvat: eteisessä valaistuksen tehokkuus on kuitenkin yleensä aina ensisijaista. 

Tubo LED kirkasvalo Valkoinen Kirkasvalolaite Innolux

HYVINVOINTIA EDISTÄVÄT VALAISIMET

Tiesitkö, että voit vaikuttaa vireystilaasi, terveyteesi ja unirytmiisi oikealla valaistuksella? Kirkas- ja punavalohoidoilla voit tuoda todella tehokasta buustia omaan arkeesi. Hyvinvointia edistävät valaisimemme ovat yhdistelmä pohjoismaalaista designia ja kotimaista huipputeknologiaa. Käytännössä saat salonkitason hoitokokemuksen kotiin.

Epic kirkasvalolaite kirkasvalolaite Innolux

KIRKASVALOT LISÄÄVÄT VIREYSTILAA JA PARANTAVAT UNTA

Kirkasvalot ovat tulleet vauhdilla suomalaisiin koteihin. Kirkasvalon avulla voit lievittää tehokkaasti väsymystä ja kaamosoireita. Säännöllisellä ja suositusten mukaisella kirkasvalohoidolla voit myös parantaa omaa unirytmiäsi ja nukkua paremmin.

”Yllättävintä on ollut se, että kasvaneen vireystilan lisäksi nukun paremmin. Olen huomannut muutoksen kehossani ja mielentilassani.” – Sari Törmälä, Innoluxin asiakas

Innoluxin kirkasvalot sopivat ihanteellisesti kodin sisustukseen, sillä ne on ilo pitää näkyvillä. Pitkäaikaiset LED-lamput kestävät jopa 50 000 käyttötuntia. 

Lue kirkasvalohoidosta

RED M Pro punavalolaite punavalolaite Innolux

PUNAVALOT HOITAVAT IHOA JA KUDOKSIA

Mikäli haluat luoda kotiin oman hoitopisteen hyvinvoinnin tueksi, voit tehdä sen helposti punavalolaitteillamme. Punavalo- ja lähi-infrapunahoitoa suositaan jo lukuisissa kauneushoitoloissa, mutta kotioloissa säännöllinen ja tehokas hoito on vielä helpompaa sekä tulee pitkällä aikavälillä edullisemmaksi.

MIKÄ TEKEE INNOLUXIN VALAISIMISTA ERITYISIÄ?

Kenties mietit vielä, mikä tekee meistä tai valaisimistamme erityisiä? Tarinamme taustalla on parantumaton silmäsairaus, ja sen ansiosta taistelemme pimeyttä vastaan jo 30 vuoden kokemuksella. 

Innoluxin perustaja Jukka Jokiniemi aloitti oman kamppailunsa pimeyttä vastaan jo kolme vuosikymmentä sitten. Hän tiesi sairastavansa parantumatonta, lopulta sokeuteen johtavaa silmäsairautta. Jukka päätti, että hyvä valo kuuluu kaikille. Ja tästä tarinamme sai alkunsa.

Jukka käynnisti määrätietoisen yhteistyön Suomen johtavien valaisinsuunnittelijoiden ja muotoilijoiden kanssa. Näin yrityksestämme tuli maan johtava valaisinratkaisuiden toimittaja. Matkalla on syntynyt monta tunnettua muotoiluklassikkoa, kuten LokkiTriple ja Jasmina, joista osa on kenties sinullekin jo tuttuja.

”Lokki on yksi muotoilun klassikoista, joka on herättänyt monen suomalaisen sisustusinnon nimenomaan valoon ja valaisimiin liittyen. Se on edelleen ajaton valinta kodin tärkeimpiin huoneisiin.”


Joel Klemetti, mallistopäällikkö, Innolux