Sopivan kirkasvalon valinta ja sijoittelu

Sopivan kirkasvalon valinta ja sijoittelu


Valovoima kirkasvalot

Harkitsetko kirkasvalon hankkimista, mutta et ole aivan varma, mikä olisi juuri sinulle paras vaihtoehto? Valaisinsuunnittelijamme jakaa tässä artikkelissa muutaman helpon mutta tehokkaan vinkin, joiden avulla teet itsellesi sopivimman valinnan ja saat parhaan hyödyn irti kirkasvalostasi!

Kun olet hankkimassa kirkasvaloa, huomioi alkuun ainakin nämä kaksi asiaa:

  1. Ulkonäkö

Valitse kirkasvalo, jota katselet mielelläsi vaikka päivittäin, vaikka valaisin ei olisi päällä.

Kun valaisimen ulkonäkö miellyttää sinua, et koe, että se pilaa sisustuksesi tai että joutuisit piilottamaan sen aina käytön jälkeen kaapin perukoille. Arjessa sinun on todennäköisesti helpompi ottaa kirkasvalosta täydet hyödyt irti, kun valaisin on näkyvällä paikalla osana kodin sisustusta.

  1. Hoitoetäisyys ja valaistusteho

Mieti, haluatko nauttia kirkasvalon hyödyistä lähietäisyydeltä vai tahdotko esimerkiksi, että useampi henkilö voi nauttia piristävästä vaikutuksesta samanaikaisesti.

Nyrkkisääntönä on, että mitä tehokkaampi ja suurempi valaisin, sitä pidempi hoitoetäisyys voi olla. Pienimmät valaisimet tarjoavat hyötyjä esimerkiksi pöydän ääressä työskennellessä. Suuret ja tehokkaimmat valaisimet taas, esimerkiksi keittiön katossa, tarjoavat kirkasvalon hyötyjä yhtäaikaisesti vaikka koko aamupalaseurueelle.

Valaistustehon ja suositellut hoitoetäisyydet löydät kunkin valaisinmallin kuvauksesta.

Katso kirkasvalot>>

Kirkasvalon hyötyjä koko perheelle

Mikäli haluat tarjota kirkasvalon piristäviä hyötyjä vaivattomasti koko perheelle, keittiö on yksi erinomainen paikka valaisimelle. Ylhäältäpäin tilaan jakautuva kirkasvalo herättää aamupalahetken aikana uuteen päivään pimeimmänkin kaamoksen aikana. Jokainen varmasti huomaa kirkasvalon positiiviset vaikutukset ensimmäisten viikkojen myötä, koko talvikaudesta puhumattakaan.

Tuotesuositukset:

Innolux Candeo ja Candeo Air -kirkasvalolaitteet ovat erinomaisia vaihtoehtoja, kun haluat viedä kodin sisustuksen uudelle tasolle ja nauttia samalla kirkasvalon terveyshyödyistä. Kattoon ripustettavat design-valaisimet toimivat myös erinomaisina yleis- ja lukuvaloina, sillä voit muuttaa valon värilämpötilaa kirkasvalosta lämpimäksi tunnelmavaloksi. Candeo-valaisimet sopivat hyvin keittiöön, ruokasaliin tai esimerkiksi olohuoneeseen.  

Candeo on markkinoiden ensimmäinen ripustettava kirkasvalolaite. Kyseessä on Fennia Prize 14 -kunniamaininnan vuonna 2014 ja Sisustuslehti Divaanin vuoden 2013 paras valaisin -palkinnon saanut innovatiivinen valaisin. Sirompi Candeo Air on sen litteämpi led-versio.

Lue lisää>>

 Candeo Air kirkasvalo

Kirkasvalon hyötyjä omiin hetkiin

Mikäli olet hakemassa sopivaa ratkaisua ennen kaikkea omaan käyttöön, voi pöydälle tai lattialle asetettava kirkasvalo olla sinun juttusi. Koska kirkasvaloa kannattaa nauttia pimeinä kuukausina etenkin aamutunteina, hyviä paikkoja ovat esimerkiksi aamuinen työpiste, ruokapöytä tai laittautumispisteesi.

Sinun ei tarvitse katsoa kirkasvaloa, mutta kirkasvalon on oltava sinua kohden, jotta saat parhaat hyödyt. Voit siis hoitaa itseäsi helposti samalla, kun teet töitä, luet päivän lehden tai laitat hiuksesi. Riittää, että valaisin on näkökentässäsi sopivalla hoitoetäisyydellä.   

Tuotesuositukset:

Innolux Valovoima Pöytävalaisin, Lattiavalaisin ja Mini ovat erittäin suosittuja etenkin työpisteillä. Niissä näkyy vahvasti suunnittelija Harri Koskisen ajaton kädenjälki. Voit suunnata tai himmentää Valovoimaa helposti riippuen siitä, kaipaatko esimerkiksi aamulla piristävää kirkasvaloa ja iltapäivällä normaalia hyvää työvaloa. Tutustu>>

Innolux Tubo vie vain vähän tilaa ja on helposti siirreltävissä. Muotoilu on sulavalinjaista ja materiaaleissa yhdistyvät viileä puhdas valo ja lämmin puu. Harmoninen ja luonnonläheisyyttä henkivä lisä työpöydälle, lukunurkkaukseen tai kodin sisustuksen osaksi, josta saat sekä kirkasvaloa että säätöjä vaihtamalla miellyttävää tunnelmavalaistusta iltaan. Tutustu>>

”Valaisimillamme yhdistät hyvän työ- ja lukuvalon, terveyttä edistävän kirkasvalon sekä pehmeän tunnelmavalon vain paria helppoa säätöä muuttamalla.”

Lukuvinkki: Valoa etätyöskentelyyn!

Valovoima lattiavalaisin

Toimistoon työntekijöiden ja asiakkaiden iloksi

Hyvät työvalot ja tutkitusti piristävät kirkasvalot ovat suosittu keino tarjota työntekijöille houkuttelevat puitteet toimistolla työskentelyyn. Laadukas valaistus on keskittymiskyvyn, silmien terveyden ja vireyden edellytys. Lisäämällä tähän kirkasvalon terveyshyödyt, edistät jaksamista entisestään etenkin pohjoisen talven pimeimpinä kuukausina. Kirkasvalot sopivat taukotiloihin, työpisteille, neukkareihin ja auloihin, joissa ne ilahduttavat sekä työntekijöitä että vierailijoita.

Tuotesuositukset:

Innolux Valovoima Pöytävalaisin on luottovalinta työpisteille. Valovoima onkin tuttu näky muun muassa toimistoissa, kirjastoissa sekä tyylikkäillä asiakaspalvelutiskeillä. Valaisin jättää hyvin tilaa työskentelytasolle ja se sopii vaikka näytön taakse. Erinomainen valaistusteho pitää mielen kirkkaana ja tekee myös käsityötä vaativien yksityiskohtien työstämisestä mielekästä. Tutustu>>

Innolux Supernova LED on tehokkain kirkasvalomme. Hoitoetäisyys on pitkä, jolloin Supernova soveltuu esimerkiksi yhteiskäyttötiloihin lattialle tai seinälle. Näin useampi henkilö voi nauttia kirkasvalon hyödyistä ja hyvästä työvalosta samanaikaisesti. Supernovalla saat varmasti tehokasta kirkasvaloa ja hyvän piristyksen pimeimpinäkin aamuina. Portaaton painonappihimmennys mahdollistaa suuren valaistuspinnan monipuolisen käytön aina kirkasvalosta työvaloon ja rentouttavaan tunnelmavalaistukseen.

Innolux Supernova LED on Tekniikan Maailman testivoittaja sarjassa Paras kirkasvalolamppu, 2019. Tutustu>>

 

Tilaa kotimaiset kirkasvalot Innoluxin verkkokaupasta

Mainitsemienne esimerkkien ohella löydät verkkokaupastamme lisää erinomaisia vaihtoehtoja. Kirkasvaloissamme on vaikea mennä pieleen, sillä jokainen valaisin on suunniteltu tarjoamaan sekä hyvää yleisvalaistusta että terveysvaikutteista kirkasvaloa. Huolellisen muotoilun ansiosta jokainen valaisin on samalla myös ajaton ja arjessa ilahduttava sisustuselementti – suomalaista designia parhaimmillaan.

Kattoon tai seinälle

Innolux Candeo ja Candeo Air -kirkasvalolaitteet

 

Pöydälle tai lattialle

Innolux Valovoima Pöytävalaisin

Innolux Valovoima Lattiavalaisin

Innolux Tubo

 

Innolux Origo LED

Helposti mukaan

Innolux Valovoima Mini

 

Innolux Epic

Epic kirkasvalo

Tutustu kirkasvalon hyötyihin>> 

Mikäli haluat apua sopivan kirkasvalon valintaan, autamme mielellämme. Suosittelemme myös tilaamaan uutiskirjeemme, niin saat jatkossa tarjouksemme sekä tietoa uutuuksista suoraan sähköpostiisi.

 

Katso yhteystietomme>>