Kutsuva Café Savoy avautui klassikkoravintolan kivijalkaan – sisustusarkkitehti Joanna Laajiston visio linjakkaista valaisimista tuli todeksi Innoluxilla

Kutsuva Café Savoy avautui klassikkoravintolan kivijalkaan – sisustusarkkitehti Joanna Laajiston visio linjakkaista valaisimista tuli todeksi Innoluxilla


Kuva: Mikko Ryhänen

 

Marraskuun harmauteen avautunut uutuusravintola taittaa heti ulko-ovella tunnelman eteläranskalaiseen iloon ja valoon. Suomalaisen ravintolakentän ehdoton kruunu ja sisustuksen kokonaissuunnittelun hengessä ajaton inspiraationlähde, Aino ja Alvar Aallon alkuperäissuunnitelmaan yhä luottava Savoy, on saanut 85. juhlavuotensa kunniaksi pikkuserkun. Avokeittiötä luotsaa täälläkin Chef Patron Helena Puolakka, ja ruokatarjonnasta huokuvat maku, intohimo ja aitous. Helsingin Eteläesplanadilla katutasoon auennut Café Savoy kutsuu viihtymään rennosti, kietoen kävijänsä lempeään lämpöön.

Samalla Innoluxin vahva osaaminen projektitilauksissa on saanut tuoreimman ilmentymänsä. Viehättävän klassista muotokieltä mukailevat, sisustuksen kokonaisuudesta vastaavan Studio Joanna Laajiston suunnittelemat seinä- ja pöytävalaisimet antavat hurmaavaa hehkuaan Café Savoyssa. ”Odotukseni laadun suhteen ovat täyttyneet ja olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen”, kertoo sisustusarkkitehti Joanna Laajisto.

Ammattilaistemme toimesta täysin räätälöidyt ratkaisut onnistuivat saumattomassa yhteistyössä.

”Saimme kesällä yhteydenoton, ja nyt ollaan tässä, kauniin valaisimen äärellä”, myhäilee Innoluxin mallistopäällikkö Joel Klemetti. Tiivis yhteistyö johti uniikkiin lopputulokseen. Messinkisen valaisinrungon toteutuksesta vastasi helsinkiläinen osaaja Paja&Bureau. Valaisimen kankaisen varjostimen valmistus tapahtui Etelä-Pohjanmaalla, Lennol Oy:n toimesta. Kokonaan suomalaista osaamista hyödyntävät, linjakkaat valaisimet saatettiin lopulliseen asuunsa Innoluxilla.

Pääosin mittatilaustyönä valmistunut look on Café Savoyn arvojen ytimessä. ”Savoyn kahdeksannessa kerroksessa tilaan varta vasten suunnitelluilla valaisimilla on suuri rooli ja suurin osa niistä on Taidon valmistamia. Halusimme jatkaa tätä perinnettä ja meille oli tärkeää, että valmistaja on kotimainen. Siksi Innolux oli luonteva valinta”, toteaa Saku Tuominen, yksi ravintolan taustayhtiö Financier Groupin omistajista.

Café Savoyn tuoksuja tulvivassa salissa kotimaisuus, laatu ja kestävyys ovat näkyviä valintoja, joille viihtyisä tunnelma rakentuu. Luonnonmateriaalien suosiminen takaa kauniin vanhenemisen ja on armollinen kulumille ja naarmuille – elämän jäljille. Kaiken tuoreen rinnalle on nostettu myös jotain vanhaa, alkuperäisten puuovien palatessa uuden käyttötarkoituksen myötä osaksi historiaa kunnioittavaa ilmapiiriä. Täällä parastaan antavat vieraanvaraisuus, taito ja vaivattomuus – vieraan tehtäväksi jää vain nauttia.