Valoa etätyöskentelyyn!

Valoa etätyöskentelyyn!


Onko työpisteesi valaistus kunnossa? Nyt, kun etätyö on päivän sana, työpisteen ergonomian merkitys korostuu entisestään ja valon tärkeää roolia siinä ei kannata vähätellä. Valaistus voi vaikuttaa työskentelyn mielekkyyteen, siinä missä muutkin asiat. Epätasainen, väärästä suunnasta tuleva valo, heijastus ruudulla – pienilläkin asioilla on merkitystä. Vääränlainen valaistus voi häiritä keskittymistä ja laskea vireystilaa, kun taas riittävän tehokas työpisteen valaistus voi tehdä ihmeitä ja auttaa sinua jaksamaan paremmin työpäivän aikana.

Pidä mielessä seuraavat asiat, kun valitset työpöytävalaisinta ja asetat sen työpisteellesi:

1. Valaisimen himmennysominaisuus on kätevä, kun valon määrää ja tehokkuutta voi päivän mittaan lisätä tai vähentää tarpeen mukaan. Aamuhämärässä kirkkaampi valo voi olla tarpeen, kun taas päiväsaikaan luonnollista valoa on enemmän.

2. Puhtaan valkoisella valolla (esim.4000 K) on virkistävä vaikutus ja sellainen valaisin soveltuu hyvin työpöydälle.

3. Liikuteltava ja varreltaan taipuva työskentelyvalo mahdollistaa valon tulokulman sovituksen itselleen sopivaksi.

4. Hyvä valo on tasainen, ei välky, eikä häikäise. Jotta valo ei häikäise, täytyy valaisimessa olla riittävän laadukas häikäisysuoja, eikä valonlähde saa näkyä paljaana.

5. Suoraan näkökentässä oleva valaisin häikäisee herkemmin kuin sivummalta tai takaa tuleva valo. Varjojen välttämiseksi valaisin kannattaakin sijoittaa kirjoittavan käden vastakkaiselle puolelle. Koneen näyttö kannattaa kääntää pois sekä valaisimen valokeilasta, jolloin ruudulle ei synny näkemistä häiritseviä heijastumia.

Kuvassa oleva Harri Koskisen suunnittelema Valovoima LED kirkasvalolaite soveltuu erinomaisesti työpöytävalaisimeksi. Säädettävä valaisin on helposti suunnattavissa ja himmentimensä ansiosta sitä voi käyttää joko normaalina työvalona tai kirkasvalolaitteena. Se tuottaa hyvää välkkymätöntä valoa, eikä häikäise laadukkaan häikäisysuojan ansiosta. Tuoteperheeseen kuuluu myös lattia- ja riippuvalaisin.