Kirkasvalo, punavalo vai sarastusvalo?

Kirkasvalo, punavalo vai sarastusvalo?


Mietitkö, mitkä trendivalaisinten erot ovat ja mikä olisi paras valinta itsellesi? Monelle kirkasvalot, punavalot ja sarastusvalot kuulostavat jossain määrin tutuilta ja kenties yhtä houkuttelevilta. Kuitenkin kun ostat valaisimen, jolla luvataan saavutettavan terveyshyötyjä, ansaitset tietää tarkalleen mitä olet hankkimassa.

Tutustu kirkasvalon, punavalon ja sarastusvalojen ominaisuuksiin ja valitse itsellesi sopivin vaihtoehto!

Kirkasvalo torjuu väsymystä ja piristää kaamoksen aikana

Kirkasvaloa käytetään tutkittuna hoitomuotona, jolla on lukuisia terveysvaikutuksia. Merkittävimmät hyödyt ovat kaamosoireiden lievittäminen sekä oman vireystilan ja energiatasojen kohentaminen pimeän vuodenajan aikana. Kirkasvalo korvaa auringonvaloa talvikautena ja piristää tehokkaasti etenkin aamuisin. Samalla säännöllinen kirkasvalolle altistuminen auttaa säätelemään kehon omaa melatoniinin tuotantoa ja luonnollista uni-valverytmiä, mikä helpottaa uniongelmissa iltaisin ja öisin.

Mikä tahansa kirkas valo ei riitä tarjoamaan terveyshyötyjä, vaan valotehon on oltava tarpeeksi suuri, minimissään 2 500 luksia. Vaadittavaa valotehoa ei löydy esimerkiksi useimmista markkinoilla olevista sarastusvaloista. Innoluxin kaikissa kirkasvalolaitteissa on peräti 10 000 luksin valoteho, jossa valon väri on puhdas valkoinen (4000K). Kirkasvalolaitteidemme avulla voit saada tehokasta kirkasvalohoitoa helposti kotonasi.

Tutustu kirkasvaloihin

Innolux Rondo kirkasvalo

Punavalo hoitaa ihoa ja kudoksia turvallisesti

Lähi-infrapunavalo on hoitomuoto, joka sopii ympärivuotiseen käyttöön. Lähi-infrapunavalo tunkeutuu ihon läpi tehokkaasti lihassoluihin. Sitä käytetään lääketieteellisenä terapiana muun muassa lihasten suorituskyvyn ja palautumisen tehostamiseen, kiputilojen, tulehdusten ja rasitusvammojen paranemisen edistämiseen sekä kaljuuntumisen ja aknen hoitoon.

Lähi-infrapunavalolle altistumista käytetään hoitomuotona myös ikääntymisen merkkejä vastaan, sillä sen on todettu aktivoivan kehon omaa kollageenin tuotantoa. Niin ikään punavalon osalta on viitteitä siitä, että sopivina määrinä se suojaa ihoa auringon haitalliselta ultraviolettisäteilyltä. Innoluxin punavalolaitteissa käytetään valon kahta terveysvaikutteista aallonpituutta: saat samalla sekä punavalon että lähi-infrapunavalon hyödyt.

Tutustu punavaloihin

Innolux RED GO punavalolaite

Sarastusvalo herättää, mutta ei tarjoa kirkasvalohoidon hyötyjä

Sarastusvalo on monelle tuttu yöpöydältä ja sitä käytetään ennen kaikkea vaiheittaisena herätyskeinona aamuisin. Sarastusvalo voi olla osalle perinteistä herätyskelloa tai puhelinhälytystä miellyttävämpi tapa lopettaa nukkuminen ja herätä päivään.

Sarastusvalo ei kuitenkaan ole sama asia kuin kirkasvalo, eikä se tarjoa samoja terveyshyötyjä. Koska kirkasvalon piristävät vaikutukset saavutetaan vasta riittävän tehokkaan valaistustehon myötä (min. 2 500 luksia), jäävät sarastusvalon toiminnallisuudet tyypillisesti herätyskellon ja tunnelmavalaistuksen tasolle. Näin ollen sarastusvalo ei tarjoa enää heräämisen jälkeen vastaavaa piristävää vaikutusta aamuun tai loppupäivään kuin kirkasvalo, eikä sen ole todettu vaikuttavan merkittävästi esimerkiksi uniongelmiin tai kaamosoireiluun.

Yhteenveto

Kirkasvalo

  • torjuu ja vähentää kaamosväsymystä
  • piristää ja lisää energisyyttä
  • helpottaa uniongelmia
  • tutkittu yli 30 vuotta – todennettuja terveyshyötyjä ihmisellä

Lue lisää kirkasvalonhoidon hyödyistä>>

Punavalo ja lähi-infrapunavalo

Lue lisää punavalohoidosta>>

Sarastusvalo

  • herättää asteittain lisääntyvän valon avulla
  • ei tarjoa kirkasvalon hyötyjä vireystilaan ja kaamosmasennukseen

Tilaa kirkasvalot ja punavalot Innoluxilta

Innoluxin kirkasvalot toimivat sekä hoitolaitteina että tunnelma- ja sisustusvalaisimina. Etenkin kaamosaikaan voit altistaa itseäsi hyvää tekevälle kirkasvalolle aamuisin ja illalla vaihtaa valaistuksen tunnelmalliseksi lukuvaloksi vaikka yöpöydällä. Näin saat monta kärpästä yhdellä iskulla. Parasta on, että kirkasvalo tarjoaa tehokkaan piristävän vaikutuksen ja tutkittuja terveyshyötyjä.

Tutustu kirkasvaloihin>>

Lähi-infrapunavaloillamme voit hoitaa ihoasi ja lihaksiasi kotona tai liikkeellä valitsemalla erikokoisista vaihtoehdoista. Hoitolaitteiden punainen valo ja lähi-infrapunavalo läpäisevät ihosi kerroksia, aktivoiden solujesi energiantuotantoa (ATP), jolloin ne saavat enemmän ravintoa ja kehosi toiminta tehostuu.

Tutustu punavaloihin>>