Palautumisen ja suorituskyvyn vahvistaminen lähi-infrapunavalolla: 3 hyötyä urheilijalle

Palautumisen ja suorituskyvyn vahvistaminen lähi-infrapunavalolla: 3 hyötyä urheilijalle


Innolux punavalolaite xl

Lähi-infrapunasäteily (850 nm) ja punavalo (660 nm) ovat nopeasti kasvavia hoitomuotoja urheilijoiden keskuudessa. Kyseessä on kaksi hieman erilaista valoa, mutta niitä käytetään usein yhdessä ja jatkuvasti lisääntyvissä tutkimuksissa niiden vaikutukset ovat olleet melko samankaltaisia.

Ammattiurheilijana tai säännöllisesti liikuntaa harrastavana henkilönä saatat olla kiinnostunut kaikista mahdollisuuksista oman suorituskykysi ja palautumisesi vahvistamiseksi. Tällöin sinun kannattaa olla kiinnostunut myös infrapunavalosta, erityisesti lähi-infrapunavalosta.

Tutkimustulokset ympäri maailmaan ovat varsin lupaavia ja kokosimme tähän artikkeliin niistä parhaat huomiot. Lue kolme todennäköistä hyötyä, jotka saat oman suorituskykysi maksimoimiseen ja rasituksesta palautumiseen aloittaessasi säännöllisen lähi-infrapunavalaisimen käytön!

Innoluxin punavalolaitteissa hyödynnämme LEDejä sekä punavaloille että lähi-infrapunalle, jolloin saat tehokkaimmat hyödyt. Katso suosituimmat punavalovalaisimet.

Lähi-infrapunavalo vie vaikutukset suoraan ihonalaisiin kudoksiin, kuten lihaksiin ja niveliin – eikä suositusten mukaisella käytöllä ole havaittu haittavaikutuksia

Lähi-infrapunavalon teho perustuu siihen, että se tunkeutuu tehokkaasti ihon läpi aina lihassoluihin asti. Punavalon osalta on myös viitteitä siitä, että sopivina määrinä se on sekä terveellistä että suojaa ihoa auringon haitalliselta ultraviolettisäteilyltä.  

Eniten tutkimuksia on tehty eläimille, mutta punavalon ja lähi-infrapunavalon vaikutuksia on tutkittu myös ihmisillä. Valohoitoa käytetään lääketieteellisenä terapiana muun muassa haavojen hoidon edistämiseen, kaljuuntumisen, aknen ja ihoryppyjen hoitoon sekä tulehdusten lievittämiseen.

Urheilijaa kiinnostaa etenkin lähi-infrapunavalon todennäköiset vaikutukset oman suorituskyvyn maksimoimiseen – huipputasollahan jo yksi prosenttiyksikkökin voi olla maaliviivalla ratkaiseva.

  1. Edistät lihastesi suorituskykyä liikuntasuorituksen aikana

Tutkimuksissa on havaittu, että lähi-infrapunavalosäteilylle altistuminen ennen liikuntasuoritusta, on todennäköisesti tuonut jonkin verran hyötyä suorituskykyyn. Tällöin solujen energiantuotanto aktivoituu, jolloin solut saavat enemmän ravinteita. Tämä tehostaa kudosten, kuten urheilusuorituksessa tarvittavien lihasten, toimintaa.

Oleellista on huomioida, että suositusten mukaisella käytöllä varmistat itsellesi parhaat tulokset. 

Voit ajatella asiaa seuraavan esimerkin kautta: suorituskykysi ei parane, jos harjoittelet liian vähän, eikä myöskään silloin, jos harjoittelet liian paljon liian kovilla tehoilla. Urheilussa liiallisuus voi kääntyä itseään vastaan ja aiheuttaa negatiivisia vaikutuksia, kuten ylikuntoa ja suorituskyvyn laskua. Lähi-infrapunavalon kanssa tätä riskiä ei ole: suositukset ylittävällä käytöllä ei ole havaittu haittavaikutuksia, mutta liiallinen käyttö saattaa sen sijaan nollata sen mahdolliset hyödyt.

Kotimaisten Innolux-punavalaisinten käyttö on helppoa ja saat laitteen mukana aina kattavat käyttöohjeet. Parhaat hyödyt saat säännöllisellä 2–15 minuutin käytöllä. Tutustu tuotteisiin lisää tästä.

  1. Nopeutat lihastesi palautumista liikuntasuorituksen jälkeen

Lähi-infrapunavalon on joissain tutkimuksissa todettu ennaltaehkäisevän lihasvaurioiden syntymistä rasituksessa, kun hoito on ajoitettu suoritusta edeltävään aikaan. Säännöllinen valohoidolle altistuminen näyttäisi tukevan myös liikunnan jälkeistä palautumista, sillä lämmittävä valo ja tehostunut energiantuotanto solutasolla auttavat kehon kudoksia palautumaan, parantumaan ja vahvistumaan.

Urheilijana saatat panostaa palautumiseen yhtä paljon kuin itse harjoitteluun. Jos olet jo kokeillut kylmä-kuuma-hoitoa, kompressiovaatteita sekä parhaaksi kokemiasi lisäravinteita, mikset testaisi myös lähi-infrapunavalon ja punavalon hyötyjä? Parhaimmillaan kyseessä on seuraava käänteentekevä lisä omaan arkeesi, josta saat pysyvän rutiinin palautumisesi tueksi. Punavalolaitteella voit kohdistaa hoidon helposti juuri haluamaasi kohtaan, kuten reisiin tai alaselkään, jos etenkin ne rasittuvat harjoittelun aikana.

  1. Voit hoitaa kiputiloja ja nopeuttaa rasitusvammoista toipumista

”Urheilija ei tervettä päivää näe.” Valitettavasti suurin osa urheilijoista ja tavan kuntoilijoistakin kokee joskus tapaturmia, kärsii rasitusvammoista tai harjoittelusta aiheutuvista kiputiloista. Mitä paremmin saat nämä vammat hoidettua, sitä nopeammin pääset palaamaan normaaliin harjoittelurytmiin. Oikeilla valinnoilla voit tietenkin myös ennaltaehkäistä mahdollisia vammoja. 

Lähi-infrapunavalo voi toimia varsin tehokkaasti sekä ennaltaehkäisevänä toimena että parantumista tukevana jälkihoitona. Sitä käytetäänkin ihmisillä jo terapiamuotona esimerkiksi kudosvaurioiden parantumisen edistämiseen sekä erilaisten kiputilojen lievittämiseen muun muassa polvien ja olkapäiden nivelissä sekä alaselässä.

Mikäli koet kehossasi orastavia kiputiloja tai vanhan vaivan oireilua, voi lähi-infrapunavalohoito lievittää kipua ongelmakohdassa sekä auttaa sen nopeammassa paranemisessa.

Lue lisää punavalonhoidon hyödyistä täältä.

Innolux punavalo RED S

Mistä tiedät, että lähi-infrapunavalovalaisin on kannattava satsaus juuri sinulle? 

Jos olet kiinnostunut oman palautumisesi tukemisesta ja suorituskykysi maksimoimisesta, et todennäköisesti menetä mitään lähi-infrapunavalohoidon aloittamisessa. Todennäköisempää on, että suositusten mukaisella ja säännöllisellä altistuksella tulet huomaamaan positiivisia vaikutuksia.

Otetaan jälleen esimerkki: mikäli menet kuntosalille toteuttamaan päivän treenisi, saatat juoda alle kupin kahvia tai treeniboosteria. Näin koet olevasi parhaassa iskussa ja huomaavasi eron suorituksen aikana. Joku toinen henkilö saattaa kokea, että sama juoma potkii kaksi kertaa kovemmin, tai ei juuri lainkaan.

Sama pätee lähi-infrapunavaloon – henkilökohtaisten vaikutusten määrä ja intensiteetti selviävät testaamalla. Suuri osa käyttäjistä kuitenkin kokee positiivisia vaikutuksia, eikä lainkaan haittavaikutuksia, mikä on saanut heidät ottamaan punavalolaitteen käytön osaksi viikkorutiineja. 

Tulet joka tapauksessa lisäämään omaan arkeesi laadukasta ja todennäköisimmin vain hyvää tekevää valoa. Lähi-infrapunavalosäteilyä ja punavaloa käytetään suorituskyvyn, palautumisen ja kivunlievittämisen tuen lisäksi muun muassa ihon ja hiustenlähdön hoitoon, sillä niiden on todettu aktivoivan kollageenin tuotantoa. Saat siis samassa paketissa monia hyötyjä! 

Ensiluokkainen tuote sopii urheilijalle – tilaa lähi-infrapunavalaisimet suoraan kotimaiselta valmistajalta

Innoluxilla tavoitteemme on lisätä hyvää tekevää valoa jokaiseen päivään! Meillä on yli 26 vuoden kokemus erilaisiin valohoitolaitteisiin erikoistumisesta. Tuotekehittelymme taustalla on aina tutkittua tietoa, laadukkaimmat materiaalit sekä tyylikäs design.

”Etenkin toistuvat punavalohoidot ammattilaisella voivat käydä melko kalliiksi investoinniksi. Siksi halusimme tuoda lähi-infrapunavalon hyödyt jokaisen saataville mahdollisimman helposti ja turvallisesti.”

Kun tilaat laadukkaan lähi-infrapunavalaisimen suoraan verkkokaupastamme, toimitamme sen sinulle omalta Keravan tehtaaltamme ilman välikäsiä ja toimituskuluja. Samalla valitset luotettavan kotimaisen toimijan – tuotannostamme yli 80 % on suomalaista alkuperää ja meille on myönnetty Avainlippu- sekä Design from Finland -merkit.

Useat hoitavista valaisimistamme ovat pärjänneet hyvin ulkopuolisissa vertailuissa, esimerkkinä Tekniikan Maailman kirkasvalolaitetestin kolmoisvoitto vuonna 2019.

Sinäkin voit ottaa punavalon hyödyt käyttöön helposti omassa arjessasi ja viedä harjoittelusi seuraavalle tasolle. Jatka verkkokauppaamme ja katso suosituimmat punavalaisimet!

Voit myös lukea lisää punavalohoidon ja lähi-infrapunan hyödyistä täältä.

Hanki punavalolaite täältä.

 

Lähteet:

http://valtsus.blogspot.com/2017/05/the-therapeutic-effects-of-red-and-near.html

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ZKl5Me4XwPj4YgJCBes3VSCJjiVO4XI0tIR0rbMBj08/edit#gid=0

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4745411/

https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/led-lights-are-they-a-cure-for-your-skin-woes

https://www.jdsjournal.com/article/S0923-1811(17)30571-6/fulltext

https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/353756/Sironen_Antti.pdf?sequence=2

https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/168216/jonna_konnu.pdf?sequence=2&isAllowed=y