MAKUUHUONEEN VALAISTUS

Lue miten makuuhuoneen valaistus rakennetaan ammattilaisten vinkeillä, ja toteuta juuri itsellesi toimivin kokonaisuus!

TÄLLÄ SIVULLA:

  1. Makuuhuoneen valaistus pähkinänkuoressa
  2. Valaisinideat makuuhuoneeseen
  3. Helpota nukahtamista ja ylläpidä vireystasoa makuuhuoneen valaistuksen avulla
  4. Onnistu kodin valaistuksessa -opas ja alekoodi

Makuuhuoneen valaistus vaikuttaa merkittävästi siihen, miten heräät uuteen päivään ja kuinka nukahdat illalla. Muunneltavuus on tärkeä elementti, sillä tarvitset erilaista valaistusta aamulla ja toisenlaista tunnelmaa illalla. Samalla on tärkeää miettiä, vietätkö makuuhuoneessa aikaa myös päivisin: teetkö esimerkiksi töitä tai muita askareita, jotka vaativat hyvää valaistusta?

Carin seinävalaisin Messinki seinävalaisin Innolux

1. MAKUUHUONEEN VALAISTUS PÄHKINÄNKUORESSA

Tarvitset valoa heti herättyäsi ja viimeisenä ennen nukkumaanmenoa. Makuuhuoneen valaistus vaikuttaa merkittävästi päiväsi kulkuun sekä kehosi luonnollisen vuorokausirytmin säätelemiseen.

Makuuhuoneen kattoon kannattaa valita valaisin, jolla saat huoneeseen tarvittaessa hyvän yleisvalaistuksen. Suosi valaisinta, joka jakaa valoa ympärilleen tehokkaasti, mutta häikäisemättä tai epäsuorasti. Tällöin se ei häiritse, vaikka lepäisit sängyssä valaisimen ollessa päällä.

Lisäksi makuuhuoneen valaistukseen sopivat erilaiset kohdevalot, kuten seinä-pöytä- ja lattiavalaisimet. Niiden avulla voit esimerkiksi nostaa työtehoasi etätyöpisteellä tai lukea illalla sängyssä ilman yleisvaloa. Lisävalaisimilla saat myös halutessasi kohdennettua valoa tehokkaasti pukeutumistarkoituksiin, kun etsit sopivaa päällepantavaa.

Rakenna makuuhuoneen valaistus niin, etteivät yksittäisen valaisimet tai niiden johdot ole tiellä, esimerkiksi vuodetta sijattaessa – tai vaikka liikkuisit unenpöpperöisenä keskellä yötä. Käytännöllisintä on myös sijoittaa yöpöytävalaisin käden ulottuville niin, että se on helppo napsauttaa päälle sängystä käsin.3. HELPOTA NUKAHTAMISTA JA YLLÄPIDÄ VIREYSTASOA MAKUUHUONEEN VALAISTUKSEN AVULLA

Makuuhuoneen valaistus nouseehelposti seuraavalla tasolle hyvinvointia edistävällä valaisimella. Parhaimmillaan voit saavuttaa yhtä aikaa monia eri hyötyjä.

KIRKASVALO PIRISTÄÄ – JA TUKEE LUONTAISTA UNIRYTMIÄ

Kirkasvalon käyttö aamuisin
herättää jopa tehokkaammin kuin vahva kuppi kahvia. Kirkasvalon avulla voit selättää kaamosoireet sekä tukea omaa uni-valverytmiäsi luonnollisesti, ilman
sivuvaikutuksia tai riippuvuutta.

Tutkitut kirkasvalon positiiviset vaikutukset edellyttävät minimissään 2 500 luksin valotehoa. Innoluxin kaikissa kirkasvaloissa on 10 000 luksin valoteho, joten saat varmasti parhaat hyödyt.

EPIC-KIRKASVALOLAITE

Valitse Epic makuuhuoneen yöpöydälle tai työskentelytasolle, niin voit piristää itseäsi aamuisin nauttien kirkasvalon terveysvaikutuksista. Epic toimii myös hyvänä yleis- ja lukuvalona. Voit säätää valotehoa portaattomasti sekä skaalata värilämpötilaa veikeän kameleonttimaisesti!

RED S punavalolaite punavalolaite Innolux

PUNAVALO AUTTAA PALAUTUMAAN SEKÄ TUKEE IHON KUNTOA JA HIUSTEN KASVUA

Punavalolaitteella luot oman palautumis- ja hoitopisteen makuuhuoneeseen. Parhaat hyödyt saat säännöllisellä käytöllä, suositushoitoaikoja noudattaen. Lue lisää täältä.

RED-punavalolaite

RED-punavalolaitteemme sisältävät sekä punaisen valon lähteen että lähi-infrapunavalon. Yhdessä ne tarjoavat tehokkaimmat hyödyt, kun haluat tukea kehosi hyvinvointia kotikonstein. Voit valita erikokoisista vaihtoehdoista ja asettaa valolaitteen joko tasolle tai ripustaa sen seinälle!

4. ONNISTU KODIN VALAISTUKSESSA -OPAS JA ALEKOODI

Jos haluat oppia lisää valaistuksen ammattilaisiltamme, lataa talteen maksuton valaistusoppaamme. Samalla saat – 10 % alekoodin design-valaisinten verkkokauppaamme.

Makuuhuoneen valaistus on vain osa ideapankkiamme. Mikäli haluat tutustua myös muihin huonekohtaisiin suosituksiin, siirry Kodin valaistus -sivulle tästä.