Olohuoneen valaistus

Olohuoneen valaistus on merkittävä osa kodin sisustusta ja tunnelmaa. Olohuone on paitsi ajanvietto- ja rentoutumispaikka, myös kodin tiloista se, jonne ohjataan usein myös vieraita.

Kupoli pöytävalaisin Valkoinen Pöytävalaisin Innolux

TÄLLÄ SIVULLA

Kotimainen valaistuksen verkkokauppamme tarjoaa kaiken mitä tarvitset tyylikkääseen ja kestävään valaistukseen. Lue tältä sivulta ammattilaistemme vinkit olohuoneen valaistusmahdollisuuksista!

  1. Mietitkö, millainen on paras olohuoneen valaistus?
  2. Olohuoneen valaistus – ideat huoneen kruunuksi.
  3. Viimeistelevät sisustusideat pöydälle, seinälle ja lattialle.
  4. Olohuoneen valaistus hyvinvoinnin tukena: kirkasvalot ja punavalot.
  5. Innolux – kun etsit kotimaista designia (+ alekoodi).

1. MIETITKÖ, MILLAINEN ON PARAS OLOHUONEEN VALAISTUS?

Yleinen virhe on asentaa olohuoneen kattoon riippuvalaisin, joka ei jaa valoa ympärilleen miellyttävästi, vaan pikemminkin häikäisee. Tällöin tilaan syntyy helposti sävytön ja lattea yleisvalaistus. Parasta lopputulosta ei usein saavuteta myöskään pelkillä upotetuilla led-valoilla.

Todennäköisesti tarvitset myös vähän erilaista tunnelmaa ja valoa päivän eri hetkinä. Aamulla kirkas valo auttaa heräämään ja pysymään päivän haasteissa skarppina. Illalla taas on mukava rentoutua himmeämmässä valossa samalla, kun haluat varmistaa näkökyvyn kannalta riittävän valaistuksen esimerkiksi kirjan lukemiseen.

Katso seuraavaksi muutamat suositut valaisinideat olohuoneeseen – ehkä joku niistä sopii juuri omiin tarpeisiisi?

Carin lattiavalaisin Musta-Messinki lattiavalaisin Innolux

3. VIIMEISTELEVÄT SISUSTUSIDEAT PÖYDÄLLE, SEINÄLLE JA LATTIALLE

Olohuoneen valaistus kaipaa kattovalaisimen rinnalle täydentävää sisustusvaloa, jolla muokkaat tunnelmaa. Valitse pöydälle, lattialle tai seinälle mieluisat valaisimet, joilla luot haluamasi mielenkiintoisen kokonaisuuden.

Carin-pöytävalaisin

Carin-valaisin on samalla sekä eleetön katseenvangitsija että käytännöllinen kumppani. Parasta on, että voit valita siitä juuri omaan sisustukseesi sopivan version: koko valkokupuinen tuoteperhe on saatavilla kromi- ja messinkivarrella!

Pöytävalaisimet

Pasila-seinävalaisin

Pasila-sarjan valaisimilla luot modernia ilmettä, tyylikästä
50-lukulaista muotokieltä kunnioittaen. Seinävalaisin jakaa laadukkaasti epäsuoraa valoa ja on varma valinta skandinaavista ja pelkistettyä henkeä arvostavalle.

Seinävalaisimet

Lisa-lattiavalaisin

Lisa-kokoelman tuorein klassikkolisäys, veistoksellinen lattiavalaisin ei ole vain näyttävä lisä sisustukseen, vaan yksi sen tärkeimmistä kulmakivistä. Varsiosan käsityönä valmistettu nahkaviimeistely lisää valaisimen arvokkuutta antaen sille ylellisen ilmeen.

Lattiavalaisimet


4. OLOHUONEEN VALAISTUS HYVINVOINNIN TUKENA:

Kirkasvalot ja punavalot

Valitsemalla laadukkaat valaisimet olohuoneeseen voit vaikuttaa suoraan tilan viihtyisyyteen ja omaan terveyteesi. Luonnollisesti valaistus on tärkeä osa silmien hyvinvointia. Samalla valo vaikuttaa vireystilaan ja sen säätelyyn.

KIRKASVALO PIRISTÄÄ – JA TOIMII MYÖS TYYLIKKÄÄNÄ YLEISVALONA

Kirkasvalon käyttö aamuisin herättää jopa tehokkaammin kuin vahva kuppi kahvia. Tutkitut vaikutukset vaativat vähintään 500 luksin valotehon. Innoluxin kaikilla kirkasvaloilla on lääkinnällisen laitteen sertifikaatti sekä 10 000 luksin valoteho. Kirkasvalon avulla voit selättää kaamosoireet sekä vähentää mielitekoja energiapitoisia herkkuja kohtaan. Lue lisää hyödyistä täältä.

Innoluxin kirkasvalot toimivat myös erinomaisina yleisvalaisimina, jotka sopivat tyylikkyytensä ansiosta sijoitettavaksi esille kodin paraatipaikoille.

RED GO punavalolaite Innolux

PUNAVALO AUTTAA PALAUTUMAAN SEKÄ TUKEE IHON KUNTOA JA HIUSTEN KASVUA

Punavalo on varmasti keskustelua herättävä mielenkiintoinen lisä vaikkapa olohuoneen sisustukseen. Innoluxin punavalolaitteet ovat tyylikkäitä lääkinnällisiä laitteita, jotka vakuuttavat tehollaan. Voit hoitaa itseäsi salonkitasoisesti vaikka päivittäin. Säännöllinen käyttö näkyy ihon kunnon parantumisena, kudosten palautumiskyvyn nopeutumisena sekä jopa piristyvänä hiusten kasvuna. Lue lisää hyödyistä täältä.

Pasila pöytävalaisin Musta Pöytävalaisin Innolux

5. INNOLUX – KUN HAET KOTIMAISTA DESIGNIA (+ALEKOODI)

Olemme tarjonneet hyvää valoa pohjoismaalaisiin koteihin jo yli 30 vuoden ajan. Tarinamme sai alkunsa perustajamme Jukka Jokiniemestä, joka kärsii parantumattomasta silmäsairaudesta. Epätoivoon vaipumisen sijaan tilanne toimi kimmokkeen taistella pimeyttä vastaan yhdessä huippusuunnittelijoiden kanssa. Matkalla on syntynyt lukuisia muotoiluklassikoita, jotka valaisevat tällä hetkellä lukemattomia koteja Suomessa ja maailmalla.  

Jos haluat oppia lisää valaistuksen ammattilaisiltamme, lataa talteen maksuton valaistusoppaamme . Samalla saat – 10 % alekoodin design-valaisinten verkkokauppaamme.