Toimitus
Mikä on tuotteen toimitusaika?
Yleisin toimitusaika
verkkokaupasta ostetulle tuotteelle on noin 2–5 arkipäivää. Kun tuotetta on varastossamme, tilaus lähetetään tilauspäivää seuraavana arkipäivänä. Mikäli toimitusaika on jostain syystä normaalia pidempi, pyrimme ilmoittamaan uuden toimitusajan mahdollisimman pian.
Maksaako toimitus?
Tarjoamme kaikille verkkokauppamme tuotteille ilmaisen toimituksen (Postin Kotipaketti). Toimituksiamme hoitaa Posti koko Suomen alueella. Toimitamme kaikkiin EU-maihin.
Miten voin seurata toimitustani?
Tehtyäsi ostoksia Innoluxin verkkokaupassa saat heti tilausvahvistuksen.
Seuraavaksi ilmoitamme sinulle, kun tilauksesi on keräilty varastollamme. Samassa sähköpostissa saat Postin seurantakoodin, jonka avulla voit seurata lähetyksesi kulkua.
Postin palvelussa voit myös määrittää tarkemman ajankohdan lähetyksesi toimitukselle ilmoittamasi osoitteeseen.
Minne verkkokaupasta tilatut tuotteet toimitetaan?
Kun tilaat tuotteen Innolux-verkkokaupasta, toimitamme
tuotteen siihen osoitteeseen, jonka olet ilmoittanut tilausta tehdessä.
Palautukset ja reklamaatiot
Kuinka palautan tuotteen?
Kun haluat palauttaa tilaamasi tuotteen syystä tai toisesta, tutustuthan ensin palautusehtoihimme, löydät ne täältä. Tämän jälkeen olethan yhteydessä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@innolux.fi. Asiakaspalvelumme antaa tarkemmat ohjeet palautusta varten.
Lue lisää palautusehdoista täältä.
Miten teen reklamaation?
Mikäli olet ostanut tuotteen meidän jälleenmyyjältämme, pyydämme tekemään reklamaation suoraan jälleenmyyjäliikkeeseen.Mikäli tuote on ostettu suoraan Innoluxin verkkokaupasta, toimithan seuraavan ohjeen mukaisesti. Mikäli ostamasi tuote on viallinen, ilmoitathan siitä viipymättä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@innolux.fi.
Reklamaatioprosessia nopeuttaaksesi pyydämme ilmoittamaan jo ensimmäisessä viestissä yhteystietosi sekä tarkka kuvaus siitä, millainen vika valaisimessa on ja miten se ilmenee. Liitäthän viestiisi myös kuvan tai videon, jossa mahdollinen tuotevaurio näkyy.
Tarkemmat ohjeet reklamaatioon voit lukea täältä.
Millainen takuuaika Innolux valaisimilla on?
Tuotteillamme on pääsääntöisesti 2 vuoden takuuaika.
Tuotteet
Mitä tulisi huomioida valaisinta ostettaessa?
Kun lähdet valaisinostoksille, on hyvä kiinnittää huomio siihen, millaiseen tilaan valaisimet ovat tulossa ja millaiseen tarkoitukseen valaisinta ollaan
hankkimassa. Jos tarkoituksena on valaista tasaisesti koko huone, kannattaa valita laaja-alaista yleisvaloa tuottava kattovalaisin, esimerkiksi plafondi.
Yleisvalaisimeksi esimerkiksi olohuoneeseen tai makuuhuoneeseen on riippuvalaisin hyvä valinta. Olohuoneessa kannattaa panostaa hyvän yleisvalaistuksen ja kattovalaisimen lisäksi esimerkiksi pöytä -
tai lattiavalaisimiin, jotka täydentävät muuta sisustusta ja herättävät henkiin koko ympäristön.
Keittiössä on oltava tehokas valaistus, jotta keittiön askareet sujuisivat ripeästi ja vaivatta, kun taas ruokasalissa ja ruokapöydän ääressä yleisvalaistuksen ei tarvitse olla yhtä kirkas kuin keittiön ruuanlaittotasoilla.
Riippuvalaisimen hankinnassa kannattaa huomioida kuvun mallin lisäksi valaisimen asennuskorkeus. Asennuskorkeus vaikuttaa ratkaisevasti siihen, miten laajan valokehän valaisin antaa. Korkeammalle sijoitettuna riippuvalaisin valaisee laajempaa aluetta kuin matalalle asennettuna, jolloin valaisin antaa valoa kohdistetummin.
Lue lisää valasimen valinnasta ”Onnistu kodin valaistuksessa” -oppaassamme sekä seuraavista artikkeleista:
Miten saan valaisimestani himmennettävän? Voiko kaikkia valaisimia himmentää?
Osassa Innolux valaisimista on himmennyskytkin. E27-kantaisiin valaisimiin voi hankkia himmennettävän LED-lampun. Yhteensopivuus himmentimen kanssa on hyvä varmistaa lamppu- tai himmenninvalmistajalta. Tunnettujen merkkien LED-lamput ovat yleensä himmennettävissä tavallisilla seinähimmentimillä (nousevaa tai laskevaa osaa leikkaavalla himmentimellä).
Mikäli asunnossa ei ole himmennintä, ota yhteys sähköasentajaan. Huomioithan, että emme neuvo sähkölaitteiden muutostöissä tai muissa sähkötöissä, joita kuluttaja ei saa tehdä itse ilman sähköasentajaa.
Lue lisää aiheesta täältä.
Mitä tarkoittaa, kun valaisimen tiedoissa kerrotaan, että se on DALI himmennettävissä?
DALI ilmaisu tulee sanoista Digital Addressable Lighting Interface. DALI on valaistuksenohjausstandardi ja sitä käytetään yleensä ammattivalaistuksessa, esimerkiksi toimistoissa, kouluissa, sairaaloissa ja muissa julkisissa tiloissa. DALI-valaisimen himmentäminen vaatii aina erillisen ohjauskaapeloinnin. Kotikäytössä DALI on toistaiseksi suhteellisen harvinainen. Innolux valaisimen DALI-himmennettävyyden tunnistat valaisimen nimestä, jonka perässä lukee DALI.
Miten valaisin tulisi puhdistaa?
Innoluxin valaisimet valmistetaan erilaisista materiaaleista, mutta jokainen valaisin kestää tavanomaista käsittelyä. Voit siis rauhassa puhdistaa ja ylläpitää valaisimien puhtautta. Valtaosa Innolux-valaisimien ulkopinnoista kestää hyvin nihkeäpyyhintää miedoilla pesuaineilla. Miedolla pesuaineella tarkoitetaan tässä kontekstissa pesuaineita, joiden PH-arvo on 6–9. Huomioithan valaisimen pintaa puhdistaessa, ettet käytä hankaavia pesuaineita tai hankaavaa siivousliinaa, ettei valaisimen pinta naarmuunnu.
Akryyli: Akryylisellä pinnalla voit hyödyntää jo kaapistasi löytyviä kotitalouskäyttöön tarkoitettuja yleispuhdistusaineita, joiden PH arvo on 6–9 välissä. Huomioi, että akryyli on helposti naarmuuntuva materiaali, valitse siis pesuaineeksi sellainen aine, joka ei hankaa. Akryylisen Innolux-valaisimen, esimerkiksi Kuplat-valaisimen, puhdistat helpoiten miedolla astianpesuaineliuoksella tai kokonaan ilman pesuainetta. Käytä pyyhkimiseen nihkeää siivousliinaa, esimerkiksi mikrokuituliinaa. Pölyhuiskulla poistat helpoiten pölyt valaisimesta.
Lasi: Lasivalaisimien puhdistaminen tapahtuu samalla tavalla kuin akryylista tehdyn valaisimen puhdistus. Voit käyttää lasivalaisimen puhdistamiseen esimerkiksi mietoa asianpesuaineliuosta. Pölyt pyyhit helpoiten pölyhuiskulla valaisimen päältä.
Aito messinki: Innoluxin messinkivalaisimet ovat pinnoitettuja, jolloin ne voi puhdistaa lämpimässä miedossa pesuainevedessä kostutetulla ja nihkeäksi puristetulla siivousliinalla. Vältä sellaisia pesuaineita, jotka hankaavat. Hankaavat aineet vaurioittavat valaisimen pintaa. Valaisinta ei saisi kiillottaa tai hangata liikaa, sillä se poistaa pinnoitusta. Pinnoituksen kulumisen seurauksena valaisimen pinta voi tummua tai värjääntyä.
Muut metallit: Metalleista valmistetut Innolux-valaisimet ovat pinnoitettuja ja kestävät tämän ansiosta käsittelyä. Tällaisesta materiaalista valmistetun valaisimen voit pyyhkiä nihkeällä puhdistusliinalla, joka on kastettu mietoon pesuaineseokseen, jonka PH-arvo on minimissään 6 ja maksimissaan 9. Liian voimakas kiillottaminen tai hankaaminen voi kuitenkin poistaa pinnoituksen, ja pinta saattaa tämän seurauksena tummua tai värjäytyä. Pesuainetta valitessa on syytä huomioida se, ettei aine, jota käytetään, ole hankaava eikä siivousliina liian karkea.
Aito nahka: Innolux-valaisimissa käytetty aito nahka ikääntyy kauniisti ja saa ajan myötä upean patinan. Innolux-valaisimissa käytetyt nahkaiset osat ovat kasviparkittuja. Kosketa valaisimen nahkavartta tai muuta nahkaosaa ainoastaan puhtain käsin. Nahan käsittelyyn, hoitamiseen ja pudistukseen tulee käyttää vain sille sopivaa nahanhoitoainetta, jotta nahka säilyy hyvässä kunnossa. Ota huomioon, että myös nahanhoitoaineet saattavat tummentaa nahan pintaa.
Onko lasivalaisimissa esiintyvät kuplat normaalia?
Suupuhalletuissa lasivalaisimissa on käsityönä tehtävään tuotantoon liittyviä luonnollisia ominaisuuksia. Kaikkia kuputyyppejä puhalletaan useamman lasinpuhaltajan toimesta ja jokaisella heistä on hieman toisistaan poikkeava tekniikka. Tämä tarkoittaa, että pienten lasikuplien, maltillisen aaltoilun sekä seinämäpaksuuden vaihtelun esiintyminen lasikuvuissa ovat hyväksyttyjä ominaisuuksia. On myös hyvä huomioida, että joissain valaisimissa väri saattaa vaihdella erän mukaan, sävy on riippuvainen lasin paksuudesta ja käsillä olevasta lasimassasta.
Minkälaisia lamppuja on olemassa?
Vielä 2000-luvun alkupuolella hehkulamput olivat käytetyimpiä lamppuja. Tällä hetkellä halogeeni- ja hehkulamppujen valmistus ja maahantuonti on kielletty EU-alueella, mutta kaupat saavat myydä varastonsa loppuun. Kiellon jälkeen markkinoilla on lähinnä saatavilla energiatehokkaita LED-lamppuja, sillä halogeeni- ja energiansäästölamput ovat jo poistuneet useimpien kauppojen valikoimista. Ledit ovat pääosin syrjäyttäneet muut lamput paremman laadun ja parempien teknisten ominaisuuksiensa ansiosta, mutta energiansäästölamppuja saa jatkossakin valmistaa.
Hehkulamput tuottavat valoa sähkövirrasta hehkulangan avulla. Hehkulampun tarina alkaa jo 1800-luvulta, jolloin hehkulamppu kehitettiin kaupalliseksi tuotteeksi. Hehkulamppujen valmistus ja myynti on tällä hetkellä kielletty EU-alueella.
Halogeenilamppu toimii samalla periaatteella kuin hehkulamppu, mutta on ns. paranneltu versio hehkulampusta. Halogeenilampun käyttöikä on huomattavasti pidempi kuin hehkulampun sekä halogeenilampun energian kulutus on pienempää kuin hehkulampun. Uusiin valaistustekniikoihin verrattuna halogeenit käyttävät paljon enemmän energiaa ja useimpien verkkojännitehalogeenilamppujen valmistus ja maahantuonti kiellettiin 1.9.2018 EU-alueella.
Loistelamppu tai loisteputki on matalapainen purkauslamppu, jossa on elohopeaa, joka kaasuuntuu sähköpurkauksen vaikutuksesta. Tavallisen loisteputken elinikä on noin 20000 tuntia. Loistelamppuja voidaan korvata LED valoputkilla, joiden suurimpina etuina loisteputkeen nähden ovat energiatehokkuus ja pitkäikäisyys.
Energiansäästölamput toimivat samalla periaatteella kuin loisteputket, mutta ovat kierrekannallisia lamppuja ja niitä kutsutaankin usein pienoisloistelampuiksi. Energiansäästölamppujen huonotpuolet ovat niiden sisältämä ympäristölle vaarallinen elohopea, niiden hidas syttyminen sekä valovirran alenema eliniän myötä.
LED-lamppu: Ledi on puolijohdekomponentti, joka säteilee valoa, kun sen läpi johdetaan sähkövirtaa. LED-lampuilla voidaan korvata nykyään lähes kaikki vanhat lamput. LED-lampun hyviin puoliin kuuluu se, että se syttyy lähes välittömästi täyteen valotehoon ja myös kestää pienloistelamppua paremmin käyttöä kohteissa, joissa lamppua sytytetään ja sammutetaan usein. LED-lamppuja on joko himmennettäviä tai himmentämättömiä. Huonolaatuinen LED-lamppu tuottaa paljon flickeriä (värinää), joka saattaa olla joillekin ihmisille jopa haitallista. LED-lampuissa on kannan sisällä liitäntälaite, ja kuvun sisällä ledit. Liitäntälaitteen laatu vaikuttaa välkynnän määrään.
Miten valitsen oikean valonlähteen?
Innolux-valaisimien käyttöohjeessa lukee juuri kyseiselle valaisimelle suositeltu valonlähde. Valaisimen tyyppikilvestä voi tarkistaa valaisimelle määritellyn maksimitehon eli millaista watti määrää valaisin maksimissaan kestää (esimerkiksi max. 35W).
LED-lamput sopivat kaikilta ominaisuksiltaan kaikkiin valaisimiimme. Myös energiansäästölamput soveltuvat Innoluxin valaisimiin. Innolux valaisimissa ilmoitetut maksimitehot tarkoittavat LED-lamppujen tehoja. Huomaathan että, LED-lampuissa riittää pienempi teho kuin hehkulampuissa.
Hehkulamppujen valmistus on lopetettu noin kymmenen vuotta sitten. Niiden käyttöä ei suositella, eikä niitä tule käyttää Innolux-valaisimissa.
Mitä tarkoitetaan silloin, kun puhutaan valonlähteen tehosta?
Teho eli wattimäärä (W) kuvaa valaisimen sähkönkulutusta. Nykyään valaisimissa teho ei enää kerro lampun tuottamasta valon määrästä, vaan pelkästään sen kuluttamasta sähkövirrasta. Vanhaa valaisinta korvattaessa onkin wattimäärän sijaan tärkeämpää tarkastella valaisimen valovirtaa, joka ilmoitetaan luumeneina (lm).
Valovirta kertoo, kuinka paljon valoa valonlähde säteilee kokonaisuudessaan ympärilleen. Mitä suurempi lumenmäärä on, sitä enemmän valoa se tuottaa. Valaisinta tai valonlähdettä valittaessa kannattaakin kiinnittää huomio tehon sijaan valovirran määrään.
Mitä merkitystä valon värilämpötilalla on? Mitä tarkoittaa valon värivaikutelma?
Valon värivaikutelma eli värilämpötila ilmoitetaan kelvineinä (K). Mitä pienempi kelvinlukema, sitä kellertävämpi valo. Led valaistuksessa yleisimmät valon värit ovat 2700K (lämmin keltainen), 3000K (lämmin valkoinen), 4000K (neutraali valkoinen) ja 5000K (kylmä valkoinen).
Kuinka pitkäikäinen led-komponentti on?
Valonlähteiden yleisin polttoaika vaihtelee vanhojen hehkulamppujen 1 000 tunnista nykyaikaisten ledien 50 000 tuntiin. Ledeissä käyttöikä ilmaistaan usein L70-arvolla, mikä tarkoittaa sitä, että 50 000 tunnin jälkeen valaisin tuottaa edelleen vähintään 70 % uuden valaisimen valovirrasta. LED-valonlähde himmenee kohti käyttöikänsä loppua.
50 000 tuntia = 1000 h vuodessa, 50 vuotta.
Miten vaihdan led-valonlähteen?
Innolux-valaisimissa olevat kiinteät led-komponentit ovat vaihdettavissa vain sähköalan ammattilaisen toimesta. E27 kantaisen LED-lampun voi vaihtaa itse.
Mikä on kirkasvalo?
Kirkasvaloja ovat sellaiset valaisimet, joiden tuottama valomäärä on vähintään 2 500 luksia. Innoluxin laadukkaat kirkasvalot saavuttavat jopa 10 000 luksin valaistusvoimakkuuden. Kirkasvalo jäljittelee kirkkaudeltaan auringonvaloa ja sen tarkoituksena on lisätä vireystasoa, erityisesti pimeään vuodenaikaan. Kirkasvalo antaa valoa aina runsaammin kuin tavalliset kodin valaisimet.
Kirkasvaloa käytetään lukuisien hyvinvointivaikutuksien saamiseksi. Merkittävimmät hyödyt ovat kaamosoireiden lievittäminen sekä oman vireystilan ja energiatasojen kohentaminen pimeän vuodenajan aikana. Kirkasvalo korvaa puuttuvaa päivänvaloa talvikautena ja piristää tehokkaasti etenkin aamuisin käytettynä. Samalla säännöllinen kirkasvalolle altistuminen auttaa säätelemään kehon omaa melatoniinin tuotantoa ja luonnollista uni-valverytmiä, mikä helpottaa uniongelmissa iltaisin ja öisin.
Miten kirkasvalon käyttöetäisyys määritellään?
Käyttöetäisyydet perustuvat lukuisiin tutkimuksiin, joissa on havaittu, että 30 minuutin altistus 10 000 luksin valaistusvoimakkuudelle vähentää auringonvalon puutteen aiheuttamia kaamosoireita. Kaikilla Innolux-kirkasvaloilla saadaan aikaan turvallinen 10 000 luksin valaistusvoimakkuus.
Käyttöetäisyydellä tarkoitetaan etäisyyttä, jonka säteellä kirkasvalo toimii. Innolux kirkasvalojen käyttöetäisyydet on ilmoitettu kirkasvalon teknisissä tiedoissa. Käyttöetäisyydet ovat noin-arvoja.
Innoluxilla kirkasvalojen käyttöetäisyys mitataan SSL SPEKTRI 80 -fotometrillä. Innoluxin mittausympäristö muodostuu seuraavasti: kirkasvalojen käyttöetäisyys mitataan 2500 luksin etäisyydellä mittaushuoneessa 600 luksin yleisvalaistusvoimakkuudessa, joka vastaa tavanomaista toimistovalaistusta.
Innoluxin kirkasvalojen 10 000 luksin käyttöetäisyys saadaan laskennallisesti.
Mikä on punavalo?
Punavalo on yksi auringonvalon aallonpituuksista (660 nm) ja lähi-infrapuna on silmille näkymätöntä valoa (850 nm). Punavalolaite säteilee punaista valoa ja lähi-infrapunavaloa lähietäisyydeltä ja tunkeutuu kehoon solutasolle saaden aikaan lukuisia positiivisia terveysvaikutuksia.
Punavalo- sekä lähi-infrapunahoidosta on tehty tuhansia tutkimuksia ja tieteellisistä artikkeleista löytyy valtavasti esimerkkejä siitä, miten punainen valo tai lähi-infrapuna on suojannut solujen toimintaa ja tehostanut niiden energia aineenvaihduntaa ilman haittavaikutuksia.
Valohoitoa käytetään lääketieteellisenä terapiana muun muassa haavojen hoidon edistämiseen, kaljuuntumisen, aknen ja ihoryppyjen hoitoon sekä tulehdusten lievittämiseen. Lisäksi sen on todettu aktivoivan kollageenin tuotantoa. Urheilussa lähi-infrapunavalosäteilyä ja punavaloa käytetään suorituskyvyn paranemiseen, palautumiseen ja kivunlievittämiseen. Lähi-infrapunavalon on todettu ennaltaehkäisevän lihasvaurioiden syntymistä rasituksessa, kun hoito on ajoitettu suoritusta edeltävään aikaan.
Punavaloista pääset lukemaan vielä lisää täältä, täältä ja täältä.
Miten punavalon hoitoetäisyys on määritetty?
Innolux-punavalolaitteiden hoitoetäisyys perustuu tutkimustietoon. Optimaalinen annos punavaloa päivässä on noin 10 minuuttia, noin 15 cm etäisyydellä. Jos käytät punavaloa suosituksia suurempia annoksia, hyödyt eivät lisäänny, vaan saattavat nollaantua.
Punavaloista pääset lukemaan vielä lisää täältä, täältä ja täältä.
Innolux Outlet
Milloin Outlet on auki?
Aukioloaika: keskiviikkoisin klo 15:00-17.30
Tuotteitamme voi ostaa outlet-hintaan myös tori.fi:stä silloin, kun teille parhaiten sopii.
Miten saavun Outlettiin?
Outlet sijaitsee osoitteessa Sirrikuja 3 L, 00940 Helsinki.
Saapuminen julkisilla:
Etäisyys Kontulan metroasemalta Innolux Outlettiin on 850 metriä. Outletin lähelle pääsee myös mm. busseilla 560, 812, 94.
Mikäli tulet omalla autolla, kiinteistön pihassa sekä kadunvarressa on mahdollisuus maksuttomaan pysäköintiin.
Miten tuotteet valikoituvat Outlet-myyntiin?
Outletin vaihtuva valikoima koostuu pääsääntöisin niistä valaisimista, joita ei syystä tai toisesta voida myydä virheettöminä. Outletin tuotteet ovat voineet olla esillä esimerkiksi kuvauksissa tai messuilla. Myymämme tuotteet saattavat sisältää joitakin kauneusvirheitä, mutta ovat kuitenkin käyttöominaisuuksiltaan moitteettomia.
Kierrätys
Miten kierrätän valaisimet?
Valaisimen kierrättäminen on helppoa!
Voit toimittaa valaisimen veloituksetta ja kokonaisuudessaan SER- keräyspisteeseen. Sinun ei tarvitse purkaa valaisinta osiin, vaan purkaminen tapahtuu jätteenkäsittelyssä. Huolehdithan mahdolliset irrotettavat hehku- tai halogeenilamput sekajätteeseen.
Sähkö- ja elektroniikkalaitteet voidaan palauttaa valtakunnalliseen SER-keräyspisteverkostoon, joihin kuuluvat:
- Tietyt kaupat
Energiansäästölamput voit palauttaa niitä myyviin suurimpiin liikkeisiin (kodinkoneliikkeet, tavaratalot) ilman uuden laitteen ostovelvoitetta.
- Sortti-asemat
- Kiertävät keräysautot
Sorttiaseman pisteelle voi viedä:
- Valaisimet
- Lamput ja valosarjat (paitsi hehku- ja halogeenilamput)
Esimerkiksi energiansäästö- ja loistelamput, led-lamput
Huom.! Loisteputket ja pienloistelamput (energiansäästölamput) on Sortti asemilla lajiteltava vaarallisen jätteen keräyspisteeseen rikkoutumisvaaran vuoksi. Niitä voi palauttaa myös vaarallisen jätteen vastaanottopisteisiin.
Toiminta rahoitetaan kierrätysmaksuilla, jotka on sisällytetty tuotteiden myyntihintaan.
Kiitos kun lajittelet sähkölaitteet!
Lisätietoa kierrätyksestä:
Jopa 90 % laitteen materiaaleista saadaan kierrätettyä. Käsittelylaitoksella sähkö- ja elektroniikkaromusta poistetaan lasi, metallit ja muovit. Esikäsittelyn aikana poistetaan kaikki haitalliset aineet, kuten lyijy, elohopea, kadmium ja uudenarvoinen kromi. Nämä toimitetaan edelleen ongelmajätelaitokselle käsiteltäväksi. Myös pakkausjätteet, kaapelit, johtimet, piirikortit ja muoviosat erotellaan. Tämän jälkeen lajitellut materiaalit murskataan, erotellaan toisistaan mekaanisesti ja toimitetaan eteenpäin hyötykäyttöön. Tietokoneromun alumiinista valmistetaan mm. häiriösuojauksia uusiin kännyköihin. Kierrätyslasista puolestaan voidaan valmistaa esimerkiksi lasivillaa lämpöeristeeksi.
Lisätietoa sivulta: https://serty.fi/yrityksille/se-romun-lajittelu/
Lisätietoa kierrätyksestä
Jopa 90 % laitteen materiaaleista saadaan kierrätettyä. Käsittelylaitoksella sähkö- ja elektroniikkaromusta poistetaan lasi, metallit ja muovit. Esikäsittelyn aikana poistetaan kaikki haitalliset aineet, kuten lyijy, elohopea, kadmium ja uudenarvoinen kromi. Nämä toimitetaan edelleen ongelmajätelaitokselle käsiteltäväksi. Myös pakkausjätteet, kaapelit, johtimet, piirikortit ja muoviosat erotellaan. Tämän jälkeen lajitellut materiaalit murskataan, erotellaan toisistaan mekaanisesti ja toimitetaan eteenpäin hyötykäyttöön. Tietokoneromun alumiinista valmistetaan mm. häiriösuojauksia uusiin kännyköihin. Kierrätyslasista puolestaan voidaan valmistaa esimerkiksi lasivillaa lämpöeristeeksi.
Lisätietoa sivulta: https://serty.fi/yrityksille/se-romun-lajittelu/
Ympäristö- ja laatupolitiikka
Ympäristöpolitiikka
Innojok Oy on sitoutunut toimimaan mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Sitoumukseen sisältyy toimintamme jatkuva parantaminen ympäristön kuormituksen vähentämiseksi, resurssien optimointi sekä pyrkimys hyvien ja laadukkaiden tuotteiden tuottamiseen. Tavoitteenamme on ISO 14001 Ympäristösertifikaatin vaatimusten täyttäminen.
Seuraamme myös alihankkijoidemme ympäristövaikutuksia, ja vastaamme omalta osaltamme kumppaneidemme ympäristövaatimuksiin. Kannustamme aktiivisesti sidosryhmiämme kestävän kehityksen mukaiseen toimintaan. Pyrimme myös pitämään alihankkijaverkostomme mahdollisimman lähellä, jolloin voimme
nopeasti, omatoimisesti ja ympäristöystävällisemmin hoitaa komponenttien
kuljetukset.
Suunnittelussa keskitymme tuotteen elinkaaren pituuteen. Pyrimme pitämään elinkaaren mahdollisimman pitkänä hyvän designin, hyvälaatuisten komponenttien, huollettavuuden ja varaosien avulla. Oma tuotantoprosessimme on pitkälti päästötön, sillä se muodostuu lähinnä tuotteiden kokoonpanosta. Tuotannossamme ei käytetä ympäristölle vaarallisia kemikaaleja ja jätteet kierrätetään mahdollisimman hyvin.
Vuonna 2022 olemme parantaneet kierrätysjärjestelmäämme tuotannossa, jonne lisäsimme mm. sähkölaitteiden kierrätyslaatikoita. Pakkauksia olemme päivittäneet ympäristöystävällisempään suuntaan. Päivittäessä pyrimme muovin ja musteen minimointiin pakkauksissa. Kierrätyskuidun osuus materiaalissa nousi 31 %:sta noin 84 %:n. Kaikki käyttämämme muovi tuotannossa on kierrätysmuovia. Otimme käyttöön myös aurinkovoimalan v.2021.
Tulevaisuudessa haluamme keskittyä etenkin resurssi- ja energiatehokkuuteen tuotteissamme, sillä suurimmat päästöt toimintamme kautta tulevat tuotteen käytöstä. LED on pitkäikäinen sekä energiatehokas ratkaisu ja olemme vuosien mittaan päivittäneet lähes kaikki valaisimemme sisältämään LED valonlähteet. Kehityksen alla on myös valaisinkupujen leikkaamisesta jäävien hukkapalojen hyödyntäminen tuotannossa laserleikkurin avulla.
Laatupolitiikka
Innojok on valaistusyritys, joka haluaa tuoda hyvää valoa kaikille. Olemme sitoutuneet edistämään ihmisten toimintakykyä ja hyvinvointia kestävillä ratkaisuilla.
Kaikki tekemisemme alkaa asiakkaan tarpeista ja päättyy asiakastyytyväisyyteen. Tavoitteemme on, että tuotteemme ja toimintamme täyttää ja ylittää asiakkaan odotukset.
Innojokin jokainen työntekijä on tietoinen vastuualueistaan ja toimintansa tavoitteista. Innojok kannustaa henkilöstöä sekä osaamisen että toiminnan laadun jatkuvaan kehittämiseen ja luo osaltaan edellytykset laatutavoitteiden saavuttamiselle.
Yhteistyössä alihankkija- ja yhteistyökumppaniverkostomme kanssa varmistamme laadukkaan lopputuotteen. Olemme sitoutuneet noudattamaan sekä
toiminnassamme että tuotteissamme viranomaisvaatimuksia.
Innojokilla on ISO 9001:2015:n ja ISO 13485:2016:n mukainen sertifioitu laatujärjestelmä. Kirkasvalolaitteemme ovat MDD-sertifioituja. Työskentelemme ISO 14000:n mukaista ympäristöjärjestelmää ja lääkinnällisten
laitteiden MDR-sertifiointia kohti.